Klasika japonske kuhinje: ramen juha z rezanci

ByAna Koren

10. decembra, 2022

Klasika japonske kuhinje: ramen juha z rezanci

Klasika japonske kuhinje: ramen juha z rezanci. Vzemite, rezance, špinačo, sladko koruzo in jajca ter jih združite v božansko japonsko juho z rezanci. Ramen je izjemna izbira, ko si zaželite nečesa toplega, nasitnega a lahkega in zdravega. Za pripravo jedi boste potrebovali slabo uro. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 700 ml piščančje juhe
  • 3 stroke česna
  • 4 žlice sojine omake
  • 1 žlička Worcestershire omake
  • za palec narezan kos ingverja
  • ½ čajne žličke pet kitajskih začimb
  • ščepec čilija v prahu
  • 1 žlička belega sladkorja (neobvezno)
  • 375 g ramen rezancev
  • 400 g narezane kuhane svinjine ali piščančjih prsi
  • 2 žlici sezamovega olja

Dodatki:

  • 100 g mlade špinače
  • 4 žlice sladke koruze
  • 4 kuhana jajca, olupljena in razpolovljena
  • 1 list posušenega norija, drobno narezanega
  • narezana zelena mlada čebula ali šalotka
  • sezamova semena

Postopek priprave:

Zmešajte 700 ml piščančje juhe, 3 prepolovljene stroke česna, 4 žlice sojine omake, 1 čajno žličko Worcestershire omake, narezan kos ingverja v velikosti palca, ½ čajne žličke petih kitajskih začimb, ščepec čilija v prahu in 300 ml vode v lončku, sestavine dajte kozico. Naj zavre, nato zmanjšajte ogenj, pustite vreti 5 minut.

Poskusite juho – dodajte 1 žličko belega sladkorja ali malo več sojine omake, da bo po vašem okusu.

Skuhajte 375 g ramen rezancev po navodilih na embalaži, nato jih odcedite in postavite na stran.

Narežite 400 g kuhane svinjine ali piščanca, prepražite na 2 žličkah sezamovega olja, dokler ne začne rjaveti, nato odstavite.

Rezance razdelite v štiri skledice. Na vsako položite četrtino mesa, 25 g špinače, 1 žlico sladke koruze in po dve polovici kuhanega jajca.

Juho precedite v čisto kozico in še enkrat zavrite.

Razdelite juho v sklede, nato potresite narezano mlado čebulo ali šalotko in potresite s sezamovim semenom. 

Dober tek!

Foto: iStock