Klasika japonske kuhinje: ramen juha z rezanci
Klasika japonske kuhinje: ramen juha z rezanci. Vzemite, rezance, špinačo, sladko koruzo in jajca ter jih združite v božansko japonsko juho z rezanci. Ramen je izjemna izbira, ko si zaželite nečesa toplega, nasitnega a lahkega in zdravega. Za pripravo jedi boste potrebovali slabo uro. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 700 ml piščančje juhe
- 3 stroke česna
- 4 žlice sojine omake
- 1 žlička Worcestershire omake
- za palec narezan kos ingverja
- ½ čajne žličke pet kitajskih začimb
- ščepec čilija v prahu
- 1 žlička belega sladkorja (neobvezno)
- 375 g ramen rezancev
- 400 g narezane kuhane svinjine ali piščančjih prsi
- 2 žlici sezamovega olja
Dodatki:
- 100 g mlade špinače
- 4 žlice sladke koruze
- 4 kuhana jajca, olupljena in razpolovljena
- 1 list posušenega norija, drobno narezanega
- narezana zelena mlada čebula ali šalotka
- sezamova semena
Postopek priprave:
Zmešajte 700 ml piščančje juhe, 3 prepolovljene stroke česna, 4 žlice sojine omake, 1 čajno žličko Worcestershire omake, narezan kos ingverja v velikosti palca, ½ čajne žličke petih kitajskih začimb, ščepec čilija v prahu in 300 ml vode v lončku, sestavine dajte kozico. Naj zavre, nato zmanjšajte ogenj, pustite vreti 5 minut.
Poskusite juho – dodajte 1 žličko belega sladkorja ali malo več sojine omake, da bo po vašem okusu.
Skuhajte 375 g ramen rezancev po navodilih na embalaži, nato jih odcedite in postavite na stran.
Narežite 400 g kuhane svinjine ali piščanca, prepražite na 2 žličkah sezamovega olja, dokler ne začne rjaveti, nato odstavite.
Rezance razdelite v štiri skledice. Na vsako položite četrtino mesa, 25 g špinače, 1 žlico sladke koruze in po dve polovici kuhanega jajca.
Juho precedite v čisto kozico in še enkrat zavrite.
Razdelite juho v sklede, nato potresite narezano mlado čebulo ali šalotko in potresite s sezamovim semenom.
Dober tek!
Foto: iStock