Klasika vsake kuhinje: Pečeni piščanec s krompirjem
Pečeni piščanec je klasična jed, ki jo poznajo vse kulture po svetu. S kombinacijo maslenega krompirja in svežih zelišč ta recept zagotavlja tople, bogate in aromatične okuse, ki bodo razvajali vaše brbončice.
Pečeni piščanec z maslenim krompirjem in zelišči:
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 1 cel piščanec (približno 1,5 do 2 kg),
- 800 g krompirja,
- 100 g masla,
- 4 stroke česna, sesekljanega,
- 2 žlici svežega rožmarina, sesekljanega,
- 2 žlici svežega timijana, sesekljanega,
- 1 žlica sveže peteršilja, sesekljanega,
- sol in poper po okusu,
- oljčno olje.
Navodila za pripravo:
Priprava piščanca: Piščanca dobro operite in posušite s papirnatimi brisačami. Znotraj in zunaj ga natrite s soljo, poprom in malo oljčnega olja.
Priprava krompirja: Krompir olupite in narežite na četrtine. V veliki posodi zavrite vodo, dodajte sol in kuhajte krompir približno 10 minut, da postane malo mehkejši, vendar ne popolnoma kuhan.
Priprava maslene mešanice: V skledi zmešajte stopljeno maslo, sesekljan česen, rožmarin, timijan, peteršilj, sol in poper.
Pečenje: Pečico segrejte na 200°C. V velik pekač postavite piščanca in ob straneh razporedite krompir. Prelijte s pripravljeno masleno mešanico. Pekač postavite v pečico in pecite 1 do 1,5 ure, dokler piščanec ni lepo zapečen in krompir mehak.
Postrežba: Ko je piščanec pečen, ga pustite počivati 10 minut, preden ga narežete. Postrezite s krompirjem in po želji dodajte sveže narezana zelišča.
Ta recept za pečenega piščanca z maslenim krompirjem in zelišči je popolna kombinacija klasičnih okusov, ki se dopolnjujejo in ustvarjajo pravo kulinarično doživetje. Uživajte v družbi ljubljenih, obdani z vonjem sveže pečenega piščanca in maslenega krompirja.
Dober tek!
Foto: Portal24