Klemen Prepelič in Cedevita Olimpija: Kaj prinaša prihodnost?

Do izteka pogodbe med Klemnom Prepeličem in košarkarskim klubom Cedevita Olimpija je ostalo le še osem tekem. Vprašanje, ali bo slovenski reprezentant ostal pri državnih prvakih tudi po 31. decembru, še vedno visi v zraku.

V zadnjih tednih se je v klubu dogajalo veliko premikov. Zorana Dragića so potisnili na stranski tir, medtem ko so se odločili vrniti Klemna Prepeliča v košarkarsko življenje. Prepelič je pred 43 dnevi sprejel ponudbo Cedevite Olimpije, a se je pogodbeno obvezal le do konca koledarskega leta. Klub je ob naznanitvi dogovora izrazil željo, da bi sodelovanje podaljšali do konca sezone, vendar so se hkrati soočali z višino finančnih zahtev Klemna in njegovo privlačnostjo za evroligaško okolje.

Direktor kluba Davor Užbinec je povedal: “Seveda bi ga želeli zadržati, saj je ekipi dal kakovost. Prevzel je vodstveno vlogo in vnesel pozitivno energijo. Vemo pa, kakšna so njegova pričakovanja. Evroliga ali višja pogodba. Ne vem, ali bomo na to lahko odgovorili.”

Klemen Prepelič je v svojem tretjem obdobju pri Cedeviti Olimpiji pokazal novo igralsko dimenzijo, prevzel vlogo organizatorja igre in vnesel pozitivne spremembe. Kljub temu pa ekipi ni uspelo doseči pričakovanih rezultatov, zlasti v EuroCupu, kjer še niso zabeležili zmage.

Medtem ko se v Stožicah razpravlja tudi o trenerskih vprašanjih, direktor Užbinec že namiguje na poletno kadrovanje, pri čemer se Klemen Prepelič vidi v prihodnji sezoni: “Ne vem, kakšen bo naš tokratni dogovor. V vsakem primeru pa Klemna v naših vrstah vidimo v prihodnji sezoni. Takrat bi poskušali že na začetku sezone sestaviti kakovostno ekipo,” je povedal prvi operativec Cedevite Olimpije.

vir; Foto: Cedevita Olimpija Ljubljana X; Portal24