Komik Chris Rock je pred kratkim prvič javno komentiral incident na letošnjih Oskarjih.

Na prireditvi je potem, ko se je pošalil na račun plešavosti Jade Pinkett Smith, žene Willa Smitha, do njega na oder stopil Will in mu pred vsemi – v živo – primazal močno klofuto.

“Tistemu, ki pravi, da besede bolijo, ni še nihče primazal klofute,” je dejal Rock med nastopom v New Jerseyju. O ljudeh, ki so preveč občutljivi je Rock kasneje izjavil: “Nisem žrtev. Da, bolelo je, a sem pozabil na to in se naslednji dan vrnil na delo. Jaz ne grem v bolnišnico, če se urežem s papirjem.”

Rock do zdaj incidenta na Oskarjih ni neposredno komentiral. Nekaj dni po njem je med nekim nastopov dejal le, da je imel “zanimiv teden”.

Smith se je dan po Oskarjih za svoje dejanje Rocku javno opravičil. Smith je dejal, da je bilo dejanje “nesprejemljivo in neopravičljivo”. Prav tako je Smith pozneje izstopil iz Akademije filmske znanosti in umetnosti. Slednja je Willu kar za deset let prepovedala udeležbo na vseh svojih dogodkih, vključno z Oskarji.

A čeprav je trenutek klofute Rocku, poleg skeleče bolečine in zadrege, prinesel tudi nekaj pozitivnega: dvignila se mu je cena. Vstopnice za njegovo prihajajočo stand up turnejo Ego Death World Tour, so od takrat dalje namreč začele iti za za med. In to po neverjetnih cenah.

Dan po klofuti so organizatorji turneje sporočili, da so v samo enem dnevu prodali več vstopnic kot prej v mesecu dni. Cena najcenejše je bila pred klofuto 46 dolarjev, po klofuti pa kar 341 dolarjev!

Vir: Siol in Svet24 Foto: Zajem zaslona