Klofute od tistega, ki ga ljubiš, ne bolijo

ByUredništvo

20. junija, 2022 ,
@Johanca_4me (Foto: Twitter)

Od sestave vlade je pod mostovi preteklo le nekaj malega vode, opazovalci pa smo že priča prvim grenkim zalogajem, ki jih morajo požirati Golobovi volivci.

Začelo se je pri sestavi vlade, ko ni imel dovolj svojega kadra in je, da bi napolnil vsa mesta, k sodelovanju povabil vse in vsakogar, ki je to želel. V vladi in na raznih položajih zdaj tako gledamo marsikoga, ki ga je tudi, roko na srce, precej nezahtevno levo volilno telo izpljunilo. Biti izpljunjen s strani ljudi, ki imajo od politike minimalna pričakovanja, je velika klofuta. Velika klofuta je tudi to, da novo izvoljeni na visoka in odgovorna mesta v državni upravi vračajo izpljunjene.

Golob je precej mastno klofnil tudi zagovornike svobode govora, ko je dejal, da bo zadnja beseda njegova. In poglej ga zlomka, prišla je novinarska konferenca, na kateri je novinarjem, ko so želeli še od ministrov kakšno besedo, dejal, da ni predvideno, da govorita. Minister Han je potem kljub vsemu nekaj malega povedal, pa vendar, novinarji so vse lepo predihali. Nobenega vreščanja o diktatorstvu in avtokratu. Nobenega trušča o tem kam je šla svoboda govora. Res zanimivo.

Klofute

Vlada Roberta Goloba je do tega trenutka zamenjala 89 ljudi. Kar ni sporno, še manj je to nenavadno. V oči tu ne bodejo Golobova dejanja ampak novinarsko poročanje. O ljudeh, ki jih je Golob menjal, poročajo brez čustev, v stilu, nič posebnega, so ostalina Janševe vlade, prav in normalno je, da odidejo. S slednjim se je moč strinjati, saj je prav in normalno, da ima vsaka vlada okoli sebe ljudi, ki jim zaupa. Tisti, ki spremljamo pa vemo, kako so novinarji osrednjih medijev o tem poročali, ko je ljudi, ki so mu po volji in jim zaupa, nastavil Janez Janša. Kadrovski cunami, kadrovska čistka in vse kar je teh presežnih novinarskih besednih zvez. In naj spomnim, Janša spiska za odstrel ni naročil v nobeni od svojih vlad.

V tednu, ki prihaja, bo Golob klofnil vse, ki sedemo za volan. Dvignile se bodo cene energentov. Novinarji osrednjih medijev dražitvi energentov, ko to naredi Golob, pravijo obliž na draginjo. Kako, lepo prosim? V mojem svetu nova dražitev v času, ko se vse draži, pomeni novo klofuto. Že pretepen prosiš za pomoč, a te tam kamor si se zatekel po pomoč, udarijo z gorjačo. Ampak nek, očitno ne preveč pameten novinar, novemu udarcu po že tako obremenjenih davkoplačevalskih denarnicah pravi obliž.

Obliž

Obliži na “rane”, ki nam jih je z dobrim delom zadala Janševa vlada, prihajajo torej v obliki dražitev. Dražji energenti pa tako ali tako za sabo potegnejo dražitev vsega. Napoveduje se jemanje digitalnega bona, ustavljanje projektov, ustavljanje gradenj. Napovedujejo razveljavitev davčne reforme, ki je vsem delavcem, brez izjem, dvignila plače, napovedujejo višje davke, tudi na že plačane nepremičnine. Na svoje rane so velik obliž dobili tudi tisti, ki so Goloba volili zaradi antivaxer drže in za svobodo do protestov. Ta obliž prihaja v obliki obveznega cepljenja in visokih kaznih za tiste, ki zakona, ki ga bodo sprejeli, ne bodo spoštovali. In seveda bodo tak zakon sprejeli, saj imajo večino.

Morda imajo pa res prav tisti, ki pravijo, da klofute od tistega, ki ga ljubiš, ne bolijo.

Johanca

Ime in priimek sta znana uredništvu.

Mnenje avtorja ne odraža nujno tudi mnenja uredništva.