Kolač s slivami in meringo
Pecivo ima samo eno pomanjkljivost: en kos vam zagotovo ne bo dovolj. Kombinacija sočnih sliv, sladke meringe in rahlega biskvita je naravnost izjemna. Prepričani smo, da peciva ne boste pripravili samo enkrat.
Kaj potrebujete:
- 120 g zmehčanega masla
- 90 g sladkorja
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- drobno naribana lupinica ene (bio) limone
- 3 veliki rumenjaki
- 20 g kokosa
- 120 g moke
- 1,5 žličke pecilnega prašk
- 1 ščepec soli
- 80 ml mleka
- 450 g čvrstih zrelih sliv
- 1 žlička vanilijeve arome
Meringa:
- 3 veliki beljaki
- 1 ščepec soli
- 150 g sladkorja
- 1 žlička belega vinskega kisa (lahko tudi limonin sok)
- 1 žlička koruznega škroba (gustin)
Postopek:
Za pripravo kolača lahko uporabite okrogel tortni model (premera 23 centimetrov) ali pa kvadraten pekač (velikosti 20 x 20 centimetrov). Rahlo ga namastite z maslom in obložite s papirjem za peko. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
Slive operite, osušite in prerežite na pol. Odstranite koščice nato pa vsako polovičko prerežite še na pol.
V skledi kremasto umešajte zmehčano maslo, navaden in vanilijev sladkor ter limonino lupinico. V zmes postopoma, enega za drugim, vmešajte rumenjake… več tukaj.
Vir in foto: Okusno.je