Kolački s cimetom, banano in borovnicami, najboljši so vroči!

ByAna Koren

4. junija, 2023

Kolački s cimetom, banano in borovnicami, najboljši so vroči!

Kolački s cimetom, banano in borovnicami so hitri in preprosti za pripravo ter naravnost slastni. Najboljši so še vroči, še boljši pa, če jih jeste v vam ljubi družbi.

Vsak kolaček vsebuje 256 kcal, 5,5 g beljakovin, 44 g ogljikovih hidratov (od tega 19 g sladkorjev), 6 g maščob (od tega 1,5 g nasičenih maščob), 2 g vlaknin in 0,5 g soli.

Za pripravo in peko kolačkov boste potrebovali slabo uro. Iz navedenih količin sestavin boste dobili osem kolačkov.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 250g moke za pecivo
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 čajna žlička mletega cimeta + pol žličke za posip
  • ščepec soli
  • 150g borovnic
  • 2 pretlačeni zelo zreli banani
  • 3 žlice medu
  • 3 žlice rastlinskega olja
  • 1 veliko jajce
  • 185 ml mleka
  • 50 g sladkorja v prahu

Postopek priprave

Pečico segrejte na 180C ventilatorsko, navadno na 170C. 8 lukenj pekača za kolačke obložite s papirnatimi modelčki za kolačke.

V veliko posodo za mešanje presejte moko, pecilni prašek, cimet in sol. Dodajte borovnice in narahlo premešajte med moko.

V ločeni skledi rahlo zmešajte pretlačene banane, med, rastlinsko olje, jajce in mleko.

Dodajte tekoče sestavine k suhim sestavinam in mešajte, dokler se le ne povežejo (ne premešajte, sicer vaši kolački ne bodo tako lahki). Maso nalijte v posamezne posodice za kolačke.

Pol čajne žličke cimeta in sladkor v prahu zmešajte skupaj in potresite po vrhu testa.

Pecite 20 minut, dokler kolački ne narastejo in postanejo rahlo zlate barve. Idealni so, če jih postrežete kar toplo, sveže iz pečice.

Dober tek!

Foto: Pexels Portal24