Komentarji novega filma o Marilyn Monroe: gnusi se mi

ByA.K.

2. oktobra, 2022 ,
Komentarji novega filma o Marilyn Monroe: gnusi se mi

Nov film o legendarni igralki Marilyn Monroe Blondinka, ki je pred dnevi izšel na Netflixu, očitno ni posebej navdušil občinstva.

Film namreč ne prikazuje prave Marilyn in ne govori o njeni resnični biografiji, temveč o izmišljenem romanu pisateljice Joyce Carol Oates. 

V filmu je nekaj zares nazornih prizorov posilstva, številni gledalci celo trdijo, da jse zdi kot da je režiser s pokojno igralko pravzaprav želel posneti pornografsko delo. Film je prepovedan za osebe, mlajše od 17 let .

Čeprav vsi hvalijo videz in igro igralke Ane de Armas, se je večina oboževalcev Marilyn Monroe obregnila ob režiserja Andrewa Dominika.

Slednji je javno priznal, da je edini dober film pokojne igralke Nekateri imajo radi vroče.

Komentarji gledalcev:

“Gledal sem 20 minut tega filma in takoj sem moral preveriti družbena omrežja, da vidim, ali sem kaj zamudil in ali so se drugi ljudje tudi zgražali,” je zapisal eden od gledalcev. 

“Gledal sem prvih 20 minut filma #blonde, nato sem moral preveriti Twitter, da vidim, ali kaj pogrešam ali so drugi ljudje tudi tako zgroženi kot jaz.”

“Poskušal sem gledati Blondinko, a nisem zdržal več kot 20 minut, bilo je res kruto in strlo mi je srce,” se je glasil drug komentar.

“Ana de Armas je odlična, a moški so tako kruti,” je zapisal tretji.

“Niti 20 minut čez, pa zares NE uživam v novem filmu o Marilyn. #blondinka”

“Blondinka se norčuje iz Marilyn Monroe. Ni bila samo spolni objekt. Ne glejte,” se glasi komentar.

“Film je tako slab, da ga niti solidna Ana de Armas ne bi mogla rešiti,” je zapisal gledalec.

Režiser: Če občinstvu ni všeč, je to problem občinstva

Režiser filma Andrew Dominik se na Twitterju ni odzval na odziv, je pa o kontroverzni naravi filma spregovoril prej v intervjuju za Screen Daily.

“To je zahteven film. Če občinstvu ni všeč, je to problem občinstva. To ni kandidiranje za javno funkcijo. To je film NC-17 o Marilyn Monroe, to je tisto, kar želite, kajne? Želim iti in glejte NC-17 različico zgodbe o Marilyn Monroe,” je rekel Dominik. 

Foto: Netflix