Miranu Videtiču, komentatorju oddaje Ura moči na Planetu TV prepovedali nastopanje

Miranu Videtiču, komentatorju Ure moči, ene najbolj prepoznavnih politično analitičnih oddaj v Sloveniji, so prepovedali nastopanje, je na Twitterju sporočil voditelj oddaje Bojan Požar. Razlog naj bi bilo nespoštovanje etičnega kodeksa, ki zaposlenim kakor prepoveduje javno komentiranje družbenih dogajanj. Miran Videtič je zaposlen kot svetovalec v državnem podjetju ELES.

Ura moči, ki je vsak teden na sporedu televizijske postaje Planet TV, velja za eno najbolj prepoznavnih oddaj v Sloveniji. Voditelj z rednimi komentatorji tedensko analizira zanimive tematike, ki so pretežno politične. Občasno se jim pridružijo tudi posebni gostje, odvisno od tematike in aktualnosti. Oddaja, ki jo vodi Bojan Požar, eden najbolje obveščenih novinarjev v Sloveniji in neusmiljen borec za svobodo govora in svobodo novinarskega poročanja, slovi predvsem po tem, da si skupaj s komentatorji upa tj. da “nimajo dlake na jeziku”.

Stalno komentatorsko zasedbo ob Miranu Videtiču sestavljajo še dr. Peter Gregorčič, dr. Boštjan M. Turk in Edvard Kadič.

Kaj to pomeni za oddajo, je v tem trenutku še neznanka.

Če pa to pomeni obračunavanje Golobove oblasti z ljudmi, ki se ne strinjajo z vsem, kar počne Robert Golob in njegova ekipa, se slovenski demokraciji piše slabše, kot smo upali sploh pomisliti. ELES je namreč državno podjetje, ki je sistemski operater prenosnega električnega omrežja v Sloveniji. Kot tako, je podjetje upravitelj vsega prenosnega električnega omrežja v Sloveniji, ki je v državni lasti.

Prav tako predstavlja zanimivo vprašanje tudi to, kako lahko državno podjetje svojim zaposlenim (ali pogodbenim partnerjem) sploh prepove komentirati družbeno dogajanje v državi.

Dogajanje bomo še naprej pozorno spremljali.

Foto: Bojan Požar, twitter

Komentar: