Koncert skupine Laibach v Kijevu je odpovedan

ByAna Koren

27. februarja, 2023 ,

Napovedani koncert skupine Laibach v Kijevu je odpovedan

Koncert skupine Laibach v ukrajinski prestolnici Kijev, ki je bil napovedan za 31. marec, je odpovedan.

Skupina je za STA potrdila, da je organizator koncert odpovedal v nedeljo. Napoved je v Ukrajini sprožila preveč polemik in kontroverznih odzivov.

Skupina je še zapisala, da so od njih kategorično zahtevali, da se izrečejo, da so vsi Rusi slabi in da je vsa ruska umetnost ničvredna. Skupina v to ni privolila.

Lokalni organizator koncerta je na enem od družbenih omrežij objavil, da so koncert odpovedali zaradi burne polemike o stališčih skupine do vzrokov vojne v Ukrajini.

“Da bi preprečili nepotrebno razdelitev Ukrajincev na različne tabore in da bi odpravili vzrok razdora, smo se odločili odpovedati koncert skupine Laibach v Bel Etage,” je organizator objavil na Facebooku.

Na spletni strani concert.ua je tudi zaustavljena prodaja koncertnih vstopnic.

Napovedani koncert skupine Laibach v Kijevu je na Facebooku predhodno povzročil veliko polemik zaradi stališč skupine do vzrokov vojne v Ukrajini.

“Čeprav je skupina izkazala podporo Ukrajini in Ukrajincem ter obsodila ruski režim, se je velik del občinstva kategorično izrekel proti prihodu skupine Laibach,” je objavil Bel Etage Music Hall. Kot so še zapisali, za koncert sedaj ni pravi čas.

vir Foto: Laibach Facebook

Spomnimo…

Laibach Ukrajincem pred koncertom v Kijevu: Nismo vas hoteli užaliti

Glasbena zasedba Laibach se je do vojne v Ukrajini, potem ko je za angleški Guardian 22. februarja v elektronski pošti izjavila, da gre za ”cinično proxy vojno za geostrateške interese velesil in finančnega kapitala (vojaškega industrija itd.),” očitno morala jasneje opredeliti… več tukaj.