Začenja se dopisni kongres stranke SAB. Člani se bodo na njem odločali o združitvi z Gibanjem Svoboda. Odločitev se pričakuje predvidoma do konca tedna, predsednica Alenka Bratušek pa računa na zadostno podporo. Formalna združitev strank pod okriljem Gibanja Svoboda se pričakuje do konca meseca.

Stranka LMŠ je odločitev o združitvi z Gibanjem Svoboda sprejela prejšnji teden. Ko bo o združitvi odločil tudi kongres stranke SAB, odločitev naj bi bila znana do konca tedna, se bo z odločitvijo obeh strank seznanil še kongres stranke Gibanje Svoboda. Formalna združitev strank LMŠ in SAB pod okriljem Gibanja Svoboda se pričakuje do konca meseca. Združitveni kongres bo do jeseni. Po združitvi naj bi predsednica stranke SAB Alenka Bratušek in predsednik LMŠ Marjan Šarec postala podpredsednika Gibanja Svoboda. Predsednica SAB je dejala, da se o njunih vlogah v novi stranki pogovarjajo, a “še nič dorečenega”. Kot ključno ob tem izpostavlja, da naredijo stranko, “ki bo Slovenijo dolgoročno lahko peljala po pravi poti”.

Šarec je v izjavi za medije poudaril, da so stranke dobro sodelovale že v času volilne kampanje pred aprilskimi državnozborskimi volitvami. Združevanje strank Šarec dojema kot “naravno pot”. V Golobovi vladi je Šarec prevzel vodenje obrambnega ministrstva. Bratušek je za zdaj državna sekretarka na ministrstvu za infrastrukturo. Vodenje ministrstva bo prevzela po razširitvi vlade z novim zakonom o vladi.

Vir: MMC RTV Slovenija

Foto: STA

By A.K.

One thought on “Kongres stranke SAB, odločajo se o združitvi z Gibanjem Svoboda”

Komentar: