Korenčkova torta – Recept za sočen biskvit in kremno glazuro

ByAna Koren

31. marca, 2024 ,
Foto: Freepik

Korenčkova torta – Recept za sočen biskvit in kremno glazuro

Korenčkova torta je priljubljena izbira za mnoge priložnosti, od družinskih obedov do posebnih praznovanj. S svojo vlažno teksturo in kremno glazuro je popoln sladki zaključek vsakega obroka.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

Za biskvit:

  • 250 g moke,
  • 2 čajni žlički pecilnega praška,
  • 1 čajna žlička sode bikarbone,
  • 1,5 čajne žličke mletega cimeta,
  • 0,5 čajne žličke mletega muškatnega oreščka,
  • 0,25 čajne žličke soli,
  • 4 srednje velika jajca,
  • 200 ml sončničnega olja,
  • 200 g rjavega sladkorja,
  • 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta,
  • 300 g naribanega korenčka,
  • 100 g grobo sesekljanih orehov.

Za kremo:

  • 100 g mehkega masla,
  • 250 g kremnega sira,
  • 100 g sladkorja v prahu,
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta.

Postopek priprave:

Priprava pečice in modela: Pečico segrejte na 180°C. Okrogel pekač premera 23 cm namastite in obložite s papirjem za peko.

Suhe sestavine: V veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet, muškatni orešček in sol.

Mokre sestavine: V drugi skledi zmešajte jajca, olje, rjavi sladkor in vanilijev ekstrakt. Dodajte suhim sestavinam in mešajte, dokler se ne združijo. Nato nežno vmešajte nariban korenček in orehe.

Pečenje: Testo prelijte v pripravljen pekač in pecite 40-45 minut, dokler testo ne postane čvrsto na dotik in zobotrebec, vstavljen v sredino, ne ostane čist. Ohladite v modelu 10 minut, nato torto preložite na rešetko in pustite, da se popolnoma ohladi.

Priprava kreme: Medtem ko se torta hladi, pripravite kremo. V srednje veliki skledi zmešajte mehko maslo, kremni sir, sladkor v prahu in vanilijev ekstrakt, dokler ne dobite gladke mase.

Dekoracija: Ko je torta popolnoma ohlajena, jo enakomerno premažite s kremo. Po želji lahko torto okrasite z dodatnimi orehi ali naribanim korenčkom.

Ta korenčkova torta je popolna kombinacija sladkosti, začimb in teksture, ki bo zagotovo pritegnila vsakogar. Ne samo, da je okusna, ampak je tudi vizualno privlačna, zaradi česar je odlična izbira za posebne priložnosti ali kot sladko presenečenje za vaše najdražje. Dober tek!

Portal24; Foto: Freepik