Koruzna juha – preprosta in okusna
Med množico jedi, ki obljubljajo toplino in zadovoljstvo, še posebej izstopa koruzna juha. Ta preprosta, a neizmerno okusna juha, ki združuje sladkobo koruze z bogato kremasto teksturo, je prava izbira za vse, ki iščejo uteho v krožniku. Koruzna juha je več kot le juha; je simbol domačnosti in topline. Z izbranimi sestavinami, ki so preproste in dostopne, ta recept obljublja, da bo vsak grižljaj poln okusa in zadovoljstva.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 0,5 čebule, sesekljane,
- 120 g sesekljane zelene,
- 300 g krompirja, olupljenega in narezanega na kocke,
- 1 lovorjev list,
- 1 čajna žlička timijana,
- sveže mlet poper,
- 500 ml piščančje juhe,
- 540 g koruze (sveže, zamrznjene ali konzervirane),
- 240 ml mleka,
- 120 ml smetane za kuhanje
- sesekljano mlado čebulo za okras.
Postopek priprave:
V ponvi na zmernem ognju prepražite čebulo in zeleno, dokler se ne zmehčata, približno 5 minut.
Dodajte krompir, timijan, lovorov list, poper in piščančjo osnovo. Zavremo, zmanjšamo ogenj, pokrijemo in pustimo vreti 15-20 minut ali dokler se krompir ne zmehča.
Dodajte koruzo in dušite še 2-3 minute, če uporabljate svežo koruzo, ali 5-6 minut, če uporabljate zamrznjeno koruzo. Če uporabimo koruzo iz konzerve, daljše kuhanje ni potrebno, saj je že kuhana.
Mleko in sladko smetano zmešajte. Dodajte juhi in med mešanjem pustite, da zavre. Dušite 2 minuti, da se zgosti.
Odvzamite 2-3 skodelice juhe in jo zmeljite v kuhinjskem robotu. Zmleti del vrnite nazaj v juho.
Odstavite z ognja in postrezite. Po želji okrasite z mlado čebulo ali nasekljanim peteršiljem.
Portal24; Foto: Freepik