Slovenska košarkarska reprezentanca je v petem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo dobesedno povozila hrvaško reprezentanco. V Stožicah je na krilih virtuozov košarke Luke Dončića in Gorana Dragića Hrvaško premagala z rezultatom 97:69.

“Mislim, da je bila ključ na tej tekmi naša obramba. V prvi četrtini so nam dali le osem točk. Začeli smo agresivno, nismo pustili lahkih košev in to je bil ključ do zmage,” je po tekmi dejal Luka Dončič

Slovenci so praktično že v prvi četrtini z delnim izidom 20:0 odgovorili na vprašanje, kdo bo zmagovalec večera, je bil mnenja selektor Sekulić.  

“Moram priznati, da sem bil nad začetkom kar presenečen. Ne glede na to, da gledam te fante vsak dan na treningu, sem bil presenečen. Kapo dol fantom, da so že v prvi četrtini tako dominirali nad tako reprezentanco, kot je Hrvaška. Težko je izbrati besede, fantje so res odigrali fantastično,” je dejal selektor Sekulić in izpostavil ekipno delo celotne reprezentance.

Slovenci so v skupini C zmagali še tretjič, s čimer so zdaj na drugem mestu v skupini. Hrvatom zdaj začenja teči voda v grlo, saj so do zdaj zabeležili le eno zmago in, presenetljivo, kar štiri poraze. 

Foto: Fiba