Kosovski poslanec sumi, da sta v afero Berishaj Gen-i vpletena tudi Kurti in Osmani, zahteva mednarodno preiskavo

Kosovski poslanec sumi, da sta v afero Berishaj Gen-i vpletena tudi Kurti in Osmani, zahteva mednarodno preiskavo

Poslanec Demokratske stranke Kosova Abelard Tahiri je dejal, da bi morala proti veleposlaniku Kosova na Hrvaškem Martinu Berishaju potekati mednarodna preiskava.

Tahiri je novinarjem dejal, da sta za afero, zaradi neodzivnosti, da bi se Berishaju odvzelo 1,4 milijona evrov, predsednik in premier neposredno odgovorna in vpletena.

Po njegovih besedah ​​je absurdno, kako je bilo možno dvigniti ves ta znesek, ne da bi to opazile institucije države. Tahiri je dodal, da je imel podporo visokih funkcionarjev državnih institucij.

“Veleposlanik Berishaj je lagal, da ni pravilno poročal. Pravi, da je prejel znesek, ki je manjši od prijavljenega in manjši od 600.000 evrov, od prejetih sredstev slovenskega GEN-I pa sploh ne odgovarja.

1,4 milijona je bilo dvignjenih pred očmi institucij. To zame ni le tema, to je grozno. Zaradi predsednikove nereakcija in nerazrešitev in začetek mednarodne preiskave smo postali neposredno odgovorni in vpleteni v to afero.

Z nereagiranjem in nagovarjanjem odgovornih institucij, tako s strani predsednika kot vlade, so le-te postale neposredno odgovorne za vpletenost v to afero. Njegova razrešitev ni dovolj, potrebna je temeljita preiskava,” je dejal Tahiri.

vir Foto: Demokracija

Ne spreglejte….

Vlora Çitaku: Veleposlanika Berishaja je treba razrešiti, vlada tega škandala ne bi smela opravičevati

Podpredsednica Demokratske stranke Kosova (PDK) Vlora Çitaku je zaradi sumov njegove vpletenosti v “energetski škandal” zahtevala preiskavo in razrešitev kosovskega veleposlanika na Hrvaškem Martina Berishajaveč tukaj.