Kozice Alfredo – kremaste testenine z okusom morja

ByAlenka Mirnik

22. marca, 2024 ,
Foto: Freepik

Kozice Alfredo – kremaste testenine z okusom morja

V današnjem hitrem tempu življenja si le redko vzamemo čas za pripravo razkošnih večerij. A kaj, če vam povemo, da lahko eno izmed najbolj priljubljenih morskih jedi pripravite kar doma, hitro in brez večjih zapletov? Govorimo o nič manj kot o kozicah Alfredo, kremastih testeninah s kozicami, ki bo vašo jedilno mizo spremenila v pravo obalno trattorio.

Čas priprave: 30 minut
Za koliko oseb: Recept je namenjen 4 osebam.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 500 g svežih ali zamrznjenih kozic (očiščenih in olupljenih),
  • 400 g fettuccine testenin,
  • 400ml smetane za kuhanje,
  • 150g naribanega parmezana,
  • 2 žlici masla,
  • 4 stroki česna, drobno nasekljani,
  • sol in sveže mlet črni poper po okusu.
  • svež peteršilj za okras.

Navodila za pripravo:

Na srednjem ognju stopite maslo v veliki ponvi. Dodajte nasekljan česen in pražite le toliko, da zadiši (približno 1 minuto). Dodajte kozice, solite in poprajte po okusu, ter kuhajte približno 2 minuti na vsaki strani, dokler kozice niso popolnoma kuhane. Kozice odstranite iz ponve in jih postavite na stran.

V isti ponvi dodajte smetano za kuhanje in jo segrevajte, dokler ne začne rahlo vreti. Zmanjšajte ogenj in postopoma vmešajte nariban parmezan, dokler se popolnoma ne stopi in omaka ne postane gladka. Začinite s soljo in poprom po okusu.

Medtem ko pripravljate omako, v velikem loncu zavrite vodo za pašto. Dodajte malo soli in kuhajte fettuccine al dente, sledite navodilom na embalaži. Odcedite pašto in jo vrnite v lonec.

Dodajte kozice in omako Alfredo k odcejenim testeninam. Nežno premešajte, da se sestavine enakomerno porazdelijo.

Kozice Alfredo razdelite na krožnike. Posujte z naribanim parmezanom in sveže narezanim peteršiljem za dekoracijo. Postrezite takoj.

Ta preprost, a izjemno okusen recept za kozice Alfredo združuje bogatost omake Alfredo s svežino kozic, kar je idealno za posebne priložnosti ali ko si želite razvajanja brez velikega truda. Vzemite si čas, pripravite to čudovito jed in uživajte v vsakem grižljaju skupaj z družino ali prijatelji.

Dober tek!

Portal24; Foto: Freepik