Kraljica Meghan dovolila, kar Kate ni nikoli dobila: Zavrnila je ponudbo in ji zabodla nož v hrbet

Prvo srečanje Meghan Markle s kraljico je trajalo približno 20 minut. Ljubljeni korgiji pokojne monarhinje so ameriško igralko takoj sprejeli.

Ko je princ Harry ugotovil, da je Meghan Markle prava, je komaj čakal, da jo predstavi svoji ljubljeni babici, kraljici Elizabeti. Prvo srečanje se je zgodilo na hitro na Windsorskem gradu. Ameriška igralka je morala kar na vrtu opraviti pospešeni tečaj priklanjanja pred Harryjevo teto Sarah Ferguson.

Ko je prišla v grad, sta se ženski takoj razumeli. Govorili sta o Meghaninem delu in življenju v Kanadi. Obisk je trajal približno 20 minut. Med tem je kraljica Meghan povedala, da lahko nadaljuje svojo igralsko kariero, če si to želi.

Tesni prijatelj princa Philipa Gyles Brandreth v svoji knjigi ‘Elizabeth: Intimate Portrait’ trdi, da je Meghan izkoristila srečanje, da bi kraljici dala jasno vedeti, da želi vse svoje napore osredotočiti na kraljeve dolžnosti.

Piše: ‘Naredila je vse, kar je lahko, da bi se njena bodoča vnukinja počutila dobrodošlo. Skrbela jo je njena prihodnja sreča. Na njunem prvem srečanju je kraljica Meghan rekla: ”Lahko si še naprej igralka, če si to želiš, to je navsezadnje tvoj poklic.’

Toda Meghan je bila pripravljena na kraljevo dolžnost in kraljica je bila nad tem navdušena. Še posebej jo je prevzelo Meghanino navdušenje nad Commonwealthom in zaveza, ki jo je dala kraljici, da bo naredila, ‘karkoli mislite, da bi morali narediti za Commonwealth’.’

Izkoristila je srečanje

Gyles trdi, da je Meghan srečanje izkoristila za obljubo kraljici, a obljube ni mogla izpolniti.

Nadaljuje: “Kraljici je obljubila, da njenega veličanstva ne bo pustila na cedilu, ko gre za Commonwealth. Kraljici je bila Meghan všeč in je to povedala mnogim.”

Kraljica je očitno verjela v Meghan, ji je kmalu po njuni poroki dodelila ključno vlogo v Commonwealthu. Na mednarodni dan žena je bila Meghan imenovana za podpredsednico sklada The Queen’s Commonwealth Trust.

Upala sta, da bosta nadaljevala svoje delo v Commonwealthu, ko se bosta umaknila s svojih višjih položajev. V svoji izjavi, v kateri sta podrobno opisala svoje namere, da odstopita, je par zapisal: ‘Zdaj nameravava uravnotežiti svoj čas med Združenim kraljestvom in Severno Ameriko ter še naprej spoštovati svojo dolžnost do kraljice, Commonwealtha in našega pokroviteljstva.’

Vendar se je kraljica odločila, da jima ni dovoljeno sodelovati pri nobenih kraljevih nalogah, s čimer je zaprla veto na polovični pristop h kraljevemu življenju.

Razočarana

Po 12-mesečnem pregledu njunega novega ‘nekraljevskega’ življenja sta Meghan in Harry izrazila svoje razočaranje.

Njihov tiskovni predstavnik je dejal: “Kot je razvidno iz njunega dela v preteklem letu, vojvoda in vojvodinja sussekška ostajata predana svoji dolžnosti in službi Združenemu kraljestvu in svetu. Nudita svojo nadaljnjo podporo organizacijam, ki jih zastopata, ne glede na njuno uradno funkcijsko vlogo. Vsi lahko živimo služenje. Storitev je univerzalna.«

Meghan je spregovorila o svojih prvih dveh srečanjih s kraljico, ko sta s Harryjem sedela za BBC na uradnem zaročnem intervjuju.

Rekla je: “Neverjetno je, ko pomislim, da sem jo lahko spoznala tudi skozi drugačne oči. Ne le s častjo in spoštovanjem do nje kot monarhinje, ampak tudi z ljubeznijo, ki jo imam do nje kot do svoje babice. Vse plasti, ki sem jih spoznala, so bile zame zelo pomembne. Imam globoko razumevanje in seveda neverjetno spoštovanje, da sem lahko preživel ta čas z njo.

Meghan Markle je imala odlično mišljenje o kraljici Elizabeti.

”Ona je neverjetna ženska.”

Harry se je tudi pošalil, da so bili celo korgi navdušeni nad njegovo novo punco.

Rekel je: ”Corgisi so takoj sprejeli Meghan. Zadnjih 33 let sem doživljal, da so name lajali, ona pa je vstopila in popolnoma nič.”

Meghan je dodala: ”Med čajem so sedeli na mojih nogah, bilo je res srčkano”, na kar je Harry nadaljeval: ”Samo mahali so z repom in bil sem kot ‘Argh’.”

Bil pa je nekoliko neroden trenutek, ko je Meghan zamenjala princa Andrewa za kraljičinega osebnega asistenta . V svojih spominih Spare, Harry piše: ”Neki trenutek me je Meg vprašala nekaj o kraljičinem pomočniku. Vprašal sem, o kom govori. ”Tisti moški, ki je držal torbico. Tisti moški, ki jo je pospremil do vrat. Ali to ni bil njen pomočnik? Kdo je bil to?”

Harry je moral Meghan nerodno povedati, da to ni bil kraljičin pomočnik, ampak njen sin Andrew. Vendar je to videl kot dobro stvar, saj je menil, da je to jasen znak, da ni ‘googlala’ kraljeve družine

vir Foto: Profimedia

By A.K.

Komentar: