Kraljica poletnih okusov: Kokosova torta, ki navduši
Ko poletna vročina zažge, si privoščite osvežitev s popolno sladico – kokosovo torto! Ta okusna stvaritev združuje lahkotno rahlost in sočno slast, kar jo naredi za nepogrešljivo poletno razvajanje.
Skrivnost tega sladkega užitka se skriva v prefinjeni kombinaciji kokosovega mleka in kokosovih kosmičev, ki se zlijejo v sočno biskvitno strukturo. Za tiste, ki hrepenijo po še večji kokosovi eksploziji, pa je na voljo dodatek kokosovega izvlečka, ki bo okus popeljal v nove dimenzije. Ne skrbite, če izvlečka ne najdete – torta bo še vedno prava poslastica.
Edinstvena krema, ki krasi to torto, je mešanica masla, sirnega namaza in sladkorja v prahu. Ta izbrana kombinacija poskrbi za harmonijo med kislimi in sladkimi notami, ki se prepletajo v kremasto teksturo, nemogočo za upiranje.
Ne pozabite na zaključni dotik – kokosove kosmiče, ki bodo torto povzdignili v vizualno in okusno popolnost. Ti drobni kosi rahlo hrustljave teksture dodajo kontrast mehkemu biskvitu in kremi, kar bo vaše čute popeljalo na pravo poslastičarsko popotovanje.
In zdaj, recept za to slastno torto:
Sestavine za biskvit:
- 400 g moke
- 400 g belega sladkorja
- 250 ml nesladkanega kokosovega mleka
- 230 g masla
- 125 ml rastlinskega olja
- 6 jajc
- 2,5 žličke pecilnega praška
- 2 čajni žlički kokosovega ekstrakta
- 1 žlica vanilijevega ekstrakta
Sestavine za kremo:
- 350 g masla
- 300 g kokosovih kosmičev (kokosova moka)
- 230 g sirnega namaza
- 220 g sladkorja v prahu
- 1 žlica sveže iztisnjenega limoninega soka
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- ½ čajne žličke kokosovega ekstrakta
- kokosovo mleko po želji
Priprava:
- Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pripravite dva modela za torto s premerom 20 centimetrov – namastite jih, obložite s papirjem za peko in postavite na stran.
- Za biskvit: V večji skledi zmešajte moko s pecilnim praškom. V drugi skledi združite nesladkano kokosovo mleko, rastlinsko olje, kokosov in vanilijev ekstrakt.
- V mešalniku stepite sobno temperaturo masla in sladkor do gladke zmesi. Dodajte jajca enega za drugim, nato pa postopoma primešajte moko in kokosovo mešanico.
- Zmes razdelite na dva enaka dela in ju preložite v pripravljena modela. Pecite približno 30 do 35 minut, nato pustite, da se ohladita.
- Za kremo: V mešalniku zmešajte sobno temperaturo masla, sirni namaz, presejani sladkor v prahu, limonin sok, vanilijev in kokosov ekstrakt. Po potrebi dodajte nekaj žlic kokosovega mleka, krema bo tako lažja.
- Eno plast biskvita premažite s 30 odstotki kreme. Položite nanj drugi biskvit in nadaljujte z mazanjem po vrhu in robovih, dokler ne porabite vse kreme.
- Potresite s kokosovimi kosmiči in postavite v hladilnik za vsaj 30 minut, da se strdi.
- Postrezite ohlajeno in uživajte v osvežujočem okusu kokosove poletne sladice!
Ta kokosova torta je zagotovljeno osvojitev vaših brbončic. Popolna mešanica rahle sočnosti, prepletena z okusom kokosa, vas bo ponesla v poletne sanje.