Kremelj zanika predstavitev mirovnega sporazuma evropskim uradnikom

ByA.K.

10. januarja, 2023 ,

Kremelj: Ni res, da smo evropskim uradnikom predlagali mirovni sporazum

Kremelj je zavrnil trditev Ukrajine, da je visoki ruski uradnik evropskim uradnikom predstavil zamisel o morebitnem mirovnem dogovoru v Ukrajini. Oleksij Danilov, sekretar ukrajinskega sveta za nacionalno varnost in obrambo, je dejal, da se je Dmitrij Kozak, namestnik vodje administracije ruskega predsednika, srečal z evropskimi uradniki. In sicer, da bi Kijev prisilil v “neugoden mirovni dogovor”. 

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je trditev označil za “še eno laž”. Dodal je, da bodo nove dobave zahodnega orožja Kijevu “poglobile trpljenje ukrajinskega ljudstva” in ne bodo spremenile poteka konflikta. “Ta dobava ne bo mogla ničesar spremeniti,” je Peskov dejal novinarjem na dnevnem brifingu.

Rusija je obsodila vdor protestnikov v brazilske institucije

Ukrajina, ki je dosegla nekaj uspehov na bojišču, je svoje zahodne zaveznike prosila, naj ji dobavijo težko orožje in protiletalsko obrambo. Ukrajina bi tako obrnila potek več kot 10 mesecev vojne, v svojo korist. 

Moskva je obsodila vdor izgrednikov v brazilske institucije. Rusija se je danes pridružila številnim državam, ki so obsodile vdore privržencev nekdanjega brazilskega predsednika Jaira Bolsonara v državne institucije in izrazile podporo novemu predsedniku. 

vir

V brazilski kongres vdrlo več tisoč  Bolsonarovih privržencev

Več tisoč privržencev nekdanjega brazilskega predsednika Jaira Bolsonara je teden dni po inavguraciji predsednika Luiza Inacia Lule da Silve, zasedlo kongres, predsedniško palačo in vrhovno sodišče v brazilski prestolnici.

Ogromna množica ljudi, oblečenih v zeleno in rumeno, je zasedla glavne institucije v Brasilii, poroča AFP. AFP je objavil posnetke, ki spominjajo na invazijo na Kapitol v Washingtonu januarja 2021. Video posnetke poškodovanih pisarn poslancev in stoječih protestnikov je mogoče videti na družbenih omrežjih. mediji na stolih v senatni dvorani. Zdi se, da je škoda v teh stavbah, ki so biseri moderne arhitekture in bogata z umetninami, velika… več tukaj.