Kremna porova juha: Topel objem v skodelici

Foto: Pexels

Kremna porova juha: Topel objem v skodelici

Kremna porova juha je preprosta za pripravo, a bogata z okusi, ki bo zadovoljila čisto vsako vašo brbončico. Z nekaj osnovnimi sestavinami in preprostimi koraki lahko ustvarite obrok, ki ne le greje, ampak tudi hrani. Sledite našemu vodniku za pripravo te klasične, kremaste poslastice, ki bo zagotovo postala stalnica vašega jedilnika v hladnejših mesecih.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 50 g masla,
  • 2 srednje velika pora, samo beli in svetlozeleni deli, narezana na tanke kolobarje,
  • 1 čebula, nasekljana,
  • 2 krompirja, olupljena in narezana na kocke,
  • 1 l zelenjavne jušne osnove,
  • 100 ml smetane za kuhanje,
  • sol in sveže mlet črni poper po okusu,
  • ščepec muškatnega oreščka (neobvezno),
  • sveži peteršilj za okras (neobvezno).

Postopek priprave:

Začetni koraki:

V veliki kozici stopite maslo na srednje močnem ognju.

Dodajte narezan por in čebulo. Pražite 5 do 7 minut, dokler zelenjava ne postane mehka in prozorna, vendar ne porjavi.

Dodajanje krompirja:

V kozico dodajte kocke krompirja in dobro premešajte.

Prilijte zelenjavno jušno osnovo in povišajte ogenj, da zmes zavre.

Kuhanje:

Ko juha zavre, zmanjšajte ogenj, pokrijte in počasi kuhajte približno 20 minut, dokler krompir popolnoma ne zmehča.

Pasiranje:

Z mešalnikom neposredno v kozici (ali v stacionarnem mešalniku, vendar pazite na vročino) juho gladko spasirajte. Pazite, da bo konsistenca kremasta in brez grudic.

Dodajanje smetane:

Vrnite kozico na ogenj in vmešajte smetano. Pogrejte, ne da bi juha zavrela. Začinite s soljo, poprom in po želji dodajte ščepec muškatnega oreščka.

Serviranje:

Juho servirajte vročo, okrašeno s svežim peteršiljem.

Ta enostavna, a okusna porova juha je popoln predlog za lahek obrok v hladnejših dneh. Poleg tega je primerna za vegetarijance, če uporabite vegetarijansko jušno osnovo. Uživajte v njenem bogatem in kremastem okusu skupaj z družino ali prijatelji! Dober tek!

Portal24; Foto: Pexels