Kriminalisti obiskali Mestno občino Ljubljana in dom župana Zorana Jankovića

Zoran Janković Foto: Zajem zaslona

Kriminalisti obiskali Mestno občino Ljubljana in dom župana Zorana Jankovića

Kriminalisti so danes opravili hišne preiskave tako v Mestni občini Ljubljana kot tudi v domu župana Zorana Jankovića. Razlogi za preiskave še niso uradno znani. Neuradno naj bi šlo za sume nepravilnosti pri enem od razpisov in pri zaposlitvi enega od uslužbencev.

O hišnih preiskavah je prvi poročal spletni portal Necenzurirano. Med drugim so poročali, da kriminalisti preiskujejo sume nepravilnosti pri enem od razpisov in zaposlitvi enega od uslužbencev. Po navedbah portala Necenzurirano so bili kriminalisti opaženi v prostorih javnih podjetij Voka Snaga in Energetika Ljubljana ter tudi na sedežu nogometnega kluba NK Olimpija. Poleg tega je bilo večje število policijskih vozil opaženih tudi v območju Grosupljega.

Glede na informacije, objavljene na omenjenem portalu, naj bi preiskovali različne sume nepravilnosti, med katerimi izstopajo pridobivanje sponzorskih sredstev na nedovoljen način, zaposlitev enega od uslužbencev ter več drugih poslov. Kljub temu pa še ni uradnih informacij o tem, kdo so osumljenci in kakšna kazniva dejanja so predmet preiskave.

Policijska uprava Ljubljana je potrdila, da potekajo hišne preiskave na območju več policijskih uprav, vendar za zdaj niso razkrili več informacij. Na Mestni občini Ljubljana (MOL) so potrdili, da so hišne preiskave potekale tako v prostorih občine kot tudi pri županu Zoranu Jankoviću doma. Več podrobnosti o preiskavah ni bilo na voljo. Preiskave še vedno potekajo, in javnost bo morala počakati na uradne informacije osumljencev in sumov kaznivih dejanj.

vir, vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24