Trgovalna platforma s kriptovalutami Celsius Network je danes sporočila, da bo zaradi ekstremnih tržnih razmer začasno ustavila dvige in prenose med računi.

Bitcoin po napovedi Celsiusa še naprej pada in je padel za več kot 6 %, na 24.888 dolarja. To je najnižja vrednost v 18 mesecih. Ether, druga največja kriptovaluta na svetu, je padla za več kot 8 % na 1.303 dolarja, najnižje od marca 2021.

Celsius Network

Celsius Network je konec lanskega leta zbral 750 milijonov dolarjev sredstev in je pomemben dejavnik v kripto svetu. Strankam, ki pri njih položijo svoje kriptovalute, ponuja donosne produkte in posoja kriptovalute. Podjetje je do 17. maja obdelalo posojil v vrednosti 8,2 milijarde dolarjev in ima 11,8 milijard dolarjev premoženja.

Kripto trgi so v zadnjih mesecih pod velikim pritiskom in so padali skupaj z drugimi ti. tveganimi finančnimi produkti, saj so se obrestne mere zvišale po vsem svetu.

Padci cen so pomembno prispevali k propadu nekaterih kripto projektov. Najpomembnejši je bil padec stabilne kriptovalute TerraUSD.

Vir: Reuters

Foto: Reuters