Kritike nadaljevanje Avatarja zaradi trajanja filma

Nadaljevanje Avatarja so poimenovali kar “najbolj pričakovan film desetletja”, zdaj končno prihaja v kinematografe. Uspešnica Jamesa Camerona Avatar: The Path of Water je naletela na prve kritike.

Avatar: Pot vode novi napovednik

Po 13 letih, novicah o še treh nadaljevanjih in več ekskluzivnih naslovnicah, je čakanja skoraj konec. Le še nekaj tednov nas loči od vrnitve na Pandoro v filmu Avatar: Pot vode. S tem pa tudi  ponovnega srečanja z Jakom Sullyjem, Neytiri in njuno družino… več tukaj.

Kritiki in gledalci se strinjajo, da Cameronu zamerijo dolžino filma. Medtem, ko večina filmov v povprečju traja okoli dve uri, to epsko domišljijsko popotovanje skupno traja kar tri ure in 12 minut. Za nekatere kritike je to preprosto preveč.

Danny Leigh iz Financial Timesa se je pošalil: “V več kot treh urah boste imeli čas za tiho razmišljanje o geopolitiki, o počitniških načrtih, urnikih sestankov in idejah za recepte.”

Tri ure vožnje po tematskem parku

Larushka Ivan-Zadeh iz Metroja je zapisala, da bi se občinstvo med dolgotrajnim bivanjem v kinu lahko dolgočasilo.

“Čeprav se vedno dogaja ogromno akcije, je izjemno težko opustiti te nezanimive like ali skrbeti zanje,” je zapisala. “Kot spektakel je neverjeten. Toda ali je to sploh film? Je bolj kot tri-urna vožnja po tematskem parku,” je dodala Ivan-Zadeh.

Niso pa vse kritike filma tako pikre. Vsi se strinjajo, da gre za pravi filmski spektakel.

Obisk Pandore 

David Ehrlich iz IndieWire je zapisal, da je drugi obisk Pandore “pravkar postal najboljša ponudba na svetu za ceno vstopnice za kino”. Film “osupljiv in vzbujajoč strahospoštovanje” ter da mu ni para, kar trenutno predvajajo drugje.

Morda pa je najboljšo kritiko povzel Brian Viner iz Daily Maila, ki je zapisal: “To nadaljevanje je zelo zabavno, celo večje in boljše od izvirnika, zagotovo pa bo ogled filma preizkus za vaš mehur.”

Foto: Zajem zaslona