Kriza s talci na Nizozemskem uspešno končana (video)

ByAna Koren

30. marca, 2024 ,
Incident na Nizozemskem [Foto: Zajem zaslona]

Kriza s talci na Nizozemskem uspešno končana

Župan mesta Ede na Nizozemskem, René Verhulst, je danes potrdil, da se je kriza s talci, ki je zajela mesto, srečno končala. Incident se je zgodil v kavarni Petticoat, ki se nahaja v središču mesta, kjer je oboroženi napadalec zjutraj za talce vzel zaposlene. Po poročanju nizozemskih medijev je zamaskirana oseba z dvignjenimi rokami zapustila prizorišče okoli 12.30. Policija je osebo takoj po izstopu iz kavarne prijela in vklenila.

Vzrok za policijsko intervencijo je bil jutranji vdor oboroženega moškega v kavarno Petticoat, ki je grozil z razstrelitvom. Ta incident je privedel do evakuacije 150 domov v bližini glavnega trga in zaprtja trgovin v središču mesta. Območje je bilo obdano z oboroženo policijo in gasilci, ki so zagotavljali varnost.

Napadalec je v kavarno, kjer je potekala tehno zabava vse do zgodnjih jutranjih ur, vlomil okoli 6. ure zjutraj. Nizozemski časnik Telegraaf navaja, da je bil moški oborožen z orožjem in razstrelivom. Po poročanju lastnika kavarne so bili talci zaposleni, iz kavarne pa so bili izpuščeni trije mladi, oblečeni v jakne.

Policija je preko družbenega omrežja Xu sporočila, da trenutno ni dokazov, ki bi incident povezovali s terorizmom. Tiskovni predstavnik policije, Simon Klok, je potrdil, da se je v Edeju odvijala kriza s talci, vendar ni podal dodatnih informacij o poteku incidenta ali številu vpletenih.

Današnji dogodek je zbudil pozornost domačih in mednarodnih medijev ter povzročil znatno zaskrbljenost med prebivalci mesta. Vendar pa hitra in učinkovita odzivnost varnostnih služb zagotavlja, da se je situacija končala brez dodatnih žrtev. Podrobnosti o motivu napadalca in morebitnih zahtevah še niso znane. Lokalne oblasti nadaljujejo z raziskavo dogodka in bodo javnost obveščale o novih informacijah, ko bodo na voljo.

[Vir: AP]; Portal24; Foto: Zajem zaslona