Krompirjevi kroketi z mletim mesom in sirom

ByAna Koren

20. septembra, 2022
Krompirjevi kroketi z mletim mesom in sirom

Ti hrustljavi kroketi so narejeni iz pire ocvrtega krompirja in polnjeni z mletim mesom. Postrežemo jih lahko z omako ali ob skledi solate. Čas priprave jedi je 15 minut, kuhaje oziroma cvrtje vam bo vzelo okoli pol ure. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke.

Kaj potrebujete:

  • 500 g krompirja
  • 45 g sira čedar
  • ½ čajne žličke soli
  • ½ čajne žličke popra
  • ½ čajne žličke česna v prahu

Nadev

  • 400 g mletega mesa po izbiri
  • ½ čajne žličke soli
  • ½ čajne žličke popra
  • ½ čajne žličke česna v prahu

Kroketi

  • 4 rezine mocarele
  • 75 g moke
  • 2 jajci
  • 100 g krušnih drobtin
Postopek priprave:

Vsak krompir razrežite na 8 kosov. Krompir lepo zlato ocvrite. Pazite, da ne bo presuh. Ocvrt krompir dajte v skledo in ga pretlačite s tlačilko, dokler ni gladek. Dodajte začimbe in nariban čedar sir. Premešajte.

Nadev iz mesa

Mleto meso zmešajte z začimbami. Razdeli9te na 4 dele in naredite o polpeto. Mesno polpeto popečite na obeh straneh, da rahlo porjavi. Ko je goveja polpeta pečena, jo položite na rešetko za hlajenje, da odstranite odvečno olje.

Kroketi

Pire krompir razdelite na 4 dele. Sploščite na ½ cm debeline. Na krompir položite govejo polpeto in rezino mocarele. Nato zavijte v krompir in oblikujte kroket. Kroket povaljajte v moki, nato v jajcih in drobtinah. V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Krokete cvrite toliko časa, da lepo zlato porumenijo.

Ko so kroketi pečeni, odvečno maščobo popivnajte s kuhinjskim papirjem. Postrezite z omako ali solato po vaši izbiri.

Dober tek!