Krompirjevi kroketi z mletim mesom in sirom
Ti hrustljavi kroketi so narejeni iz pire ocvrtega krompirja in polnjeni z mletim mesom. Postrežemo jih lahko z omako ali ob skledi solate. Čas priprave jedi je 15 minut, kuhaje oziroma cvrtje vam bo vzelo okoli pol ure. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke.
Kaj potrebujete:
- 500 g krompirja
- 45 g sira čedar
- ½ čajne žličke soli
- ½ čajne žličke popra
- ½ čajne žličke česna v prahu
Nadev
- 400 g mletega mesa po izbiri
- ½ čajne žličke soli
- ½ čajne žličke popra
- ½ čajne žličke česna v prahu
Kroketi
- 4 rezine mocarele
- 75 g moke
- 2 jajci
- 100 g krušnih drobtin
Postopek priprave:
Vsak krompir razrežite na 8 kosov. Krompir lepo zlato ocvrite. Pazite, da ne bo presuh. Ocvrt krompir dajte v skledo in ga pretlačite s tlačilko, dokler ni gladek. Dodajte začimbe in nariban čedar sir. Premešajte.
Nadev iz mesa
Mleto meso zmešajte z začimbami. Razdeli9te na 4 dele in naredite o polpeto. Mesno polpeto popečite na obeh straneh, da rahlo porjavi. Ko je goveja polpeta pečena, jo položite na rešetko za hlajenje, da odstranite odvečno olje.
Kroketi
Pire krompir razdelite na 4 dele. Sploščite na ½ cm debeline. Na krompir položite govejo polpeto in rezino mocarele. Nato zavijte v krompir in oblikujte kroket. Kroket povaljajte v moki, nato v jajcih in drobtinah. V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Krokete cvrite toliko časa, da lepo zlato porumenijo.
Ko so kroketi pečeni, odvečno maščobo popivnajte s kuhinjskim papirjem. Postrezite z omako ali solato po vaši izbiri.
Dober tek!