Kuhamo s Saro Logar: Čičerikin namaz

Čičerikin namaz [Foto: Sara Logar]

Kuhamo s Saro Logar: Čičerikin namaz

Ste že kdaj poskusili narediti domač čičerikin namaz ali humus? Če ne, je zdaj pravi čas! Doma pripravljeni humus se ponaša z bogatejšim okusom in svežino, ki jo kupljeni izdelki preprosto ne morejo doseči. Gre za preprosto osnovo, ki jo lahko prilagodite svojim željam – dodate lahko pečeno papriko, sušene paradižnike ali druge sestavine po svojem okusu.

Humus ni le kulinarična poslastica, temveč tudi hranljiv dodatek k jedem, bogat z vlakninami, beljakovinami in zdravimi maščobami. Recept je sestavila Sara Logar, dipl. dietetičarka in naturopatinja, ki obožuje preproste, a vsestranske jedi, kot je čičerikin namaz. Zavihajte rokave in se pripravite, da okusite nekaj zares posebnega!

Planet zdravja Portal24 Sara Logar Igor Ogorevc Irma Ogorevc
Sara Logar, dipl. dietetičarka in naturopatinja [Foto: osebni arhiv]

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 300 g kuhane čičerike (lahko je tudi iz konzerve).
  • 2 stroka česna.
  • 1 žlica  tahini omake (mleta sezamova semena) ali arašidovega masla.
  • ½ čajne žličke soli.
  • Sok 1 limone.
  • 3 žlice olivnega olja.
  • Mleta paprika za posip.

Postopek priprave:

Vse navedene sestavine stresete v mešalnik in jih obdelate do gladke, kremaste teksture. Dobljeno maso pretresete v stekleno posodo in  na vrh posipate rdečo papriko.

Namaz lahko v hladilniku hranite do 7 dni. 

Dober tek!

Portal24; Foto: Sara Logar, dipl. dietetičarka, naturopatinja in terapevtka Planeta zdravja