Kuhamo s Saro Logar: Čičerikin namaz
Ste že kdaj poskusili narediti domač čičerikin namaz ali humus? Če ne, je zdaj pravi čas! Doma pripravljeni humus se ponaša z bogatejšim okusom in svežino, ki jo kupljeni izdelki preprosto ne morejo doseči. Gre za preprosto osnovo, ki jo lahko prilagodite svojim željam – dodate lahko pečeno papriko, sušene paradižnike ali druge sestavine po svojem okusu.
Humus ni le kulinarična poslastica, temveč tudi hranljiv dodatek k jedem, bogat z vlakninami, beljakovinami in zdravimi maščobami. Recept je sestavila Sara Logar, dipl. dietetičarka in naturopatinja, ki obožuje preproste, a vsestranske jedi, kot je čičerikin namaz. Zavihajte rokave in se pripravite, da okusite nekaj zares posebnega!

Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 300 g kuhane čičerike (lahko je tudi iz konzerve).
- 2 stroka česna.
- 1 žlica tahini omake (mleta sezamova semena) ali arašidovega masla.
- ½ čajne žličke soli.
- Sok 1 limone.
- 3 žlice olivnega olja.
- Mleta paprika za posip.
Postopek priprave:
Vse navedene sestavine stresete v mešalnik in jih obdelate do gladke, kremaste teksture. Dobljeno maso pretresete v stekleno posodo in na vrh posipate rdečo papriko.
Namaz lahko v hladilniku hranite do 7 dni.
Dober tek!
Portal24; Foto: Sara Logar, dipl. dietetičarka, naturopatinja in terapevtka Planeta zdravja