Presni browniji
Če si želite sladico, ki združuje zdravje in užitek, so presni browniji odlična izbira. Sara Logar, dipl. dietetičarka, ta recept priporoča kot hitro pripravljeno poslastico, ki je hkrati hranljiva in primerna za malico ali sladkanje ob skodelici zeliščnega čaja. Ključ do uspeha pri pripravi teh brownijev so kakovostne sestavine, ki zagotavljajo bogat okus in ohranjajo hranilne vrednosti. Z nekaj preprostimi koraki lahko ustvarite presne brownije, ki so prava razvada, a brez slabe vesti
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 1 skodelica datljev,
- 1 skodelica lešnikov,
- 2 žlici presnega kakava v prahu,
- 1 žlica chia semen,
- 1/2 skodelice temne čokolade za kuhanje ,
- 1 čajna žlička masla ali kokosovega sladkorja.
Postopek priprave:
Lešnike namočite za 8 ur oz. čez noč v vodi. Nato jih date za 15 minut v pečičo na 180 stopinj. Počakate, da se ohladijo in oluščite njihovo kožico.
1 žlico chia semen prelijete s 3 žlicami vode in počakate, da se semena namočijo. Tudi datlje lahko predhodno namočite v vroči vodi za 15 minut ali pa kar čez noč, da se ti zmehčajo.
Lešnike, datlje, chia semena in kakav stresete v mešalnik, da dobite gladko zmes, dobljeno maso razporedite v silikonske modelčke za muffine.
Stopite temno čokolado, ki ji dodate kokosovo olje in jo enakomerno razporedite po vseh modelčkih. Brownije postavite za 30 minut v hladilnik, da se čokolada strdi. Ko se čokolada strdi so browniji pripravljeni na uživanje.
Dober tek!
Porta24; Foto: Sara Logar