Kupci bodo na Xiaomi SU7 čakali precej dolgo

Foto: Xiaomi via Welbo

Kupci bodo na Xiaomi SU7 čakali precej dolgo

Xiaomi, priznani kitajski proizvajalec elektronike, je prek svoje mobilne aplikacije sporočil, da bodo bodoči kupci njihove nove električne limuzine SU7 na dostavo avtomobila morda čakali do sedem mesecev. To razkritje nakazuje na izjemno povpraševanje po Xiaomi-jevem najnovejšem avtomobilu.

Xiaomi je naročila za SU7 začel sprejemati, takoj po objavi cen, ki se začnejo pri 29.870 dolarjih, in sicer v četrtek. Podjetje je v petek zvečer poročalo o navalu prednaročil, ki so v prvih 24 urah dosegla število 88.898, kar dodatno potrjuje velik interes za njihov električni model.

Natančnejši pregled Xiaomijeve aplikacije za avtomobile je razkril, da so predvidene čakalne dobe za standardni model SU7 in različico SU7 Pro med 18 do 21 tedni. Najdražji model avtomobila, s cenovno oznako 299.900 juanov, ima še daljšo predvideno čakalno dobo, in sicer med 27 do 30 tedni.

Xiaomi je kot del promocije za začetek prodaje SU7 ponudil tudi dve posebni izdaji “Founder’s Edition”, ki vključujeta brezplačna darila, kot so hladilniki. Te so bile še posebej priljubljene med kupci, saj je bila prva serija 5000 vozil razprodana takoj po začetku sprejemanja naročil v četrtek.

SU7

Po navedbah Ministrstva za industrijo in informacijsko tehnologijo (MIIT), ki jih povzema CarNewsChina, meri limuzina Xiaomi EV impresivnih 5 metrov v dolžino, skoraj dva metra (195cm) v širino in 145 cm v višino, kar je primerljivo s priljubljenim Tesla Model S. Vendar pa se Xiaomi SU7 glede na možnosti električnega pogona bolj približuje Teslinemu modelu 3.

Motor

Xiaomi SU7 je na voljo v različicah s pogonom na zadnja kolesa (RWD) in s pogonom na vsa kolesa (AWD). Prvi doseže 295 konjskih moči z uporabo baterijskega paketa BYD, medtem ko drugi ponuja impresivnih 664 KM z uporabo akumulatorskega sklopa CATL, istega dobavitelja za Tesla EV.

Tehnično gledano je SU7 opremljen z LiDAR-jem, nameščenim za vetrobranskim steklom, kar pripomore k napredni voznikovi asistenci. Prav tako lahko pričakujemo funkcijo odklepanja s prepoznavanjem obraza, ki temelji na kameri, opaženi na B stebričku. Kot se za blagovno znamko Xiaomi spodobi, bo operacijski sistem HyperOS proizvajalca telefona poganjal sistem v avtomobilu kitajskega električnega vozila… več tukaj.

[Vir: Reuters]; Portal24; Foto: Xiaomi via Welbo