Kutcher po podpori Mastersonu izstopil iz dobrodelne organizacije

ByAna Koren

16. septembra, 2023 , ,

Kutcher po podpori Mastersonu izstopil iz dobrodelne organizacije

Ashton Kutcher se je umaknil iz dobrodelne organizacije Thorn, ki jo je soustanovil za boj proti spolni zlorabi otrok. Umaknil se je zaradi ogorčenja, ki je izbruhnilo po njegovem pismu podpore Dannyju Mastersonu, ki je bil obsojen posilstva. Kutcher je priznal, da je bilo njegovo pismo podpore “napaka pri presoji.” Masterson je bil obsojen na 30 let do dosmrtne ječe, in sicer zaradi posilstva dveh žensk. Podobno pismo podpore je poslala tudi Mila Kunis, Kutcherjeva žena, kar je sprožilo močne kritike tako s strani žrtev kot skupin zagovornikov.

Kutcher in Kunis sta skupaj z Mastersonom igrala v oddaji That 70s Show. V odstopnem pismu, naslovljenem na upravni odbor Thorna in objavljenem na spletu, je Kutcher pojasnil, da je njegova odločitev za odstop “zakoreninjena v priznavanju nedavnih dogodkov”. “Po več dneh poslušanja, osebnega razmišljanja, učenja in pogovorov s preživelimi ter zaposlenimi in vodstvom v Thornu sem se odločil, da je odgovorna stvar, ki jo moram storiti, ta, da odstopim kot predsednik upravnega odbora, ki začne veljati takoj,” je dodal Kutcher.

Organizacijo Thorn sta leta 2012 ustanovila Kutcher in njegova bivša žena Demi Moore. Organizacija se osredotoča na boj proti spolnemu izkoriščanju otrok na internetu. Organizacija je do danes identificirala 27.000 otrok žrtev. Prav tako so z interneta odstranili več kot dva milijona datotek s potencialno spolno zlorabo.

Kutcher je v odstopnem pismu še dejal, da je njegovo pismo podpore Mastersonu, v katerem ga je opisal kot nekoga, ki je do ljudi ravnal s “spodobnostjo in velikodušnostjo, še en boleč primer zasliševanja žrtev, ki so dovolj pogumne, da delijo svoje izkušnje. Točno to je tisto, za kar smo si vsi prizadevali obrniti v zadnjem desetletju.”

vir Foto: Wikipedia Portal24