Lady Gaga: Moški, vpleten v streljanje sprehajalca psov, obsojen na 21 let zapora

ByAna Koren

7. decembra, 2022

Lady Gaga: Moški, vpleten v streljanje sprehajalca psov, obsojen na 21 let zapora

Eden od obtoženih za streljanja in rop sprehajalca psov Lady Gaga, je bil obsojen na 21 let zapora, je sporočilo okrožno tožilstvo okrožja Los Angeles. James Howard Jackson, se v eni točki obtožbe poskusa umora ni zagovarjal. Priznal je pa obtožbo o povzročitvi hude telesne poškodbe in predhodni udarec, kot del poravnave, je urad tožilstva navedel v izjavi.

Sprehajalec psov Ryan Fischer je 24. februarja 2021 sprehajal tri francoske buldoge Lady Gage, ko so ga napadli in ustrelili. Napadalci so pobegnili in ukradli dva psa, Kojija in Gustava.

Jackson je bil eden od treh moških, ki so se februarja 2021 vozili po Los Angelesu in iskali buldoge, ko so naleteli na Fischerja s psi Lady Gaga, piše v kazenski ovadbi. Dva od moških sta skočila iz avtomobila in v napadu začela daviti in tepsti Fischerja, ki se je boril proti napadalcem, piše v pritožbi. Eden od moških je Fisherja nato ustrelil, trojica pa je pobegnila s psi.

Fischer je bil hudo ranjen, a je napad preživel, poroča CNN. Pogrešane pse so pozneje vrnili, saj je Gaga zanje ponudila 500.000 dolarjev nagrade.

“Sporazum o priznanju krivde navaja gospoda Jacksona na odgovornost za zagrešitev hladnokrvnega nasilnega dejanja in zagotavlja pravico za našo žrtev,” so sporočili iz urada tožilstva.

Jacksona so aprila pomotoma izpustili iz pripora zaradi, kar so uradniki imenovali “napake v tisku”. Avgusta so ga našli in odpeljali nazaj v pripor.

Foto: Getty Images

Ne spreglejte…

Twitter datoteke: ultimativni dokaz cenzure v korist Bidna ali napihnjen škandal?

Twitter datoteke: ultimativni dokaz cenzure v korist Bidna ali napihnjen škandal? Za številne ameriške konservativce in kritike establišmenta je bila afera ‘prenosni računalnik iz pekla’ Hunterja Bidna ultimativna potrditev, da so se korporativni mediji in internetni velikani, torej njihova družbena omrežja, zarotili v korist demokratske stranke in levice nasploh ter proti republikanski stranki pod vodstvom Donalda Trumpa… več tukaj.