Lady Gaga prisega na vadbo, ki ji je rešila duševno zdravje

Duševno zdravje je stanje dobrega počutja, v katerem vsak posameznik razvija svoje sposobnosti. Meditacija je duhovna praksa, ki poglablja zavedanje in osredotočenost uma z namenom doseganja in podpiranja duševnega in čustvenega ravnovesja ter splošnega dobrega počutja človeka. Menijo, da lahko pomaga zmanjšati stres, okrepiti imuniteto, izboljšati koncentracijo in boljši spanec. Zato ne preseneča, da se zanj odločajo številni, ki želijo izboljšati kakovost življenja ali se osredotočiti na kakšen posebni cilj. Po poročanju Everyday Health je učitelj transcendentalne meditacije (TM) Bob Roth učil transcendentalno meditacijo številne znane ljudi, ki so se začeli zanimati zanjo, ker ima sposobnost povečati jasnost, osredotočenost in odpornost.

Umirjanje uma

Roth, ki je tudi vodja Davidovega podjetja je dejal: “Učil sem Katy Perry, Toma Hanksa, Jerryja Seinfelda, Hugha Jackmana in Leno Dunham, , kako uporabljati TM, ker ljudem pomaga ostati na visoki ravni delovanja in razmišljati inovativno.”

Meditirati je mogoče na več načinov. Roth meni, da je za poslovne namene najboljša transcendentalna meditacija, ki z mantro umiri misli v umu in usmeri pozornost ter vpliva na delovanje možganov. TM je najbolj raziskan način meditacije. Raziskave kažejo, da krepi povezave v možganih, umirja pretirano reakcijo in aktivira domišljij. Učinek TM so preizkusili številni znani ljudje. Nekateri z veseljem pripovedujejo o svojih izkušnjah. Medijska sila Oprah Winfreyna je po vseh svojih medijskih kanalih širila in še širi sporočila o pomenu zdravja, dobrega počutja ter ravnovesja duha in telesa. Dobršen del vsebine posveča wellnessu in meditaciji. Meditaciji pripisuje zasluge, da je svoje življenje spremenila na bolje. Na Oprah.com je zapisala: ”Cilj meditacije je, da se dovolj umirite, da prepoznate razliko med glasom in vami. To je vzvišeno stanje bivanja, ki omogoča, da je to, kar počnete, vaše najboljše življenje, trenutek za trenutkom v strahu.”

Prisotnost v tem trenutku

Pevka Katy Perry ima za seboj niz pesmi številka 1. Uspešna je kot televizijska osebnost in je postala ena največjih pop zvezdnic. Takšno potovanje povzroča tudi veliko stresa. Zato se je Katy zatekla k transcendentalni meditaciji. V lanskem intervjuju za The Cut je povedala, da ji je ta duhovna praksa močno spremenila življenje. ”Včasih imam glavo v oblakih, včasih preveč razmišljam o prihodnosti, TM pa mi pomaga, da sem bolj prisoten v tem trenutku. V življenju sem se spopadala tudi z depresijo in anksioznostjo in transcendentalna meditacija je močno orodje, ki pomaga pri premagovanju teh stanj,” je povedala pevka.

Velika glasbena in filmska zvezda Lady Gaga je odkrito spregovorila o psihičnih težavah, s katerimi se je soočala skozi kariero. Znano je, da zaradi spolnega napada trpi za posttravmatsko stresno motnjo (PTSM). Trpi tudi za fibromialgijo, zato živi s kronično bolečino. Kot je povedala v intervjuju z Oprah Winfrey, ji meditacija neposredno pomaga pri premagovanju velikih bolečin. Na družbenih omrežjih je sporočila: ”Meditacija res izboljšuje moje duševno zdravje in me opominja, da je pomembno ostati miren, da se počutim varno v svojem telesu. Vsi smo eno telo in bolj, ko smo mirni in bolj, ko najdemo notranji mir, mirnejši bo svet.”

vir Foto: getty Portal24