Musaka je priljubljena sredozemska zloženka. Narejena je iz plasti jajčevcev, krompirja in mletega mesa, v okusno celoto jih povezuje zlato rjavo zapečena plast bešamela. Za spremembo namesto krompirja in jajčevcev uporabite bučke, gost in nasiten bešamel pa zamenjajte z jogurtovo polivko. Nadgrajena klasika je tudi tako naravnost izvrstna, prepričani smo, da se bo poleti velikokrat znašla na vašem jedilniku.
Kaj potrebujete (5 oseb):
- olivno olje
- 1 pest drobtin
- 4-5 bučk
- 250 g grškega jogurta
- 2 jajci
- sol in mleti poper
- 200 g mocarele
Mesna omaka:
- 2 žlici olja
- 1 čebula
- 500 g mešanega mletega mesa
- 2 stroka česna
- 1 žlička posušenega origana
- 2 žlici paradižnikovega koncentrata
- 1 pločevinka paradižnika v koščkih (400 g)
- 1 lovorjev list
- sol in mleti poper
Postopek:
Čebulo in česen olupimo ter ju ločeno drobno sesekljamo. Na štedilnik pristavimo globljo ponev, ki jo dobro segrejemo in namastimo z dvema žlicama olja. Dodamo sesekljano čebulo in jo med mešanjem pražimo na zmernem ognju, da postekleni. V ponev dodamo mleto meso. Skupaj s čebulo ga pražimo toliko časa, da razpade na koščke in se rahlo rjavo obarva… več tukaj.
Vir in foto: Okusno.je