Musaka je priljubljena sredozemska zloženka. Narejena je iz plasti jajčevcev, krompirja in mletega mesa, v okusno celoto jih povezuje zlato rjavo zapečena plast bešamela. Za spremembo namesto krompirja in jajčevcev uporabite bučke, gost in nasiten bešamel pa zamenjajte z jogurtovo polivko. Nadgrajena klasika je tudi tako naravnost izvrstna, prepričani smo, da se bo poleti velikokrat znašla na vašem jedilniku.

Kaj potrebujete (5 oseb):

  • olivno olje
  • 1 pest drobtin
  • 4-5 bučk
  • 250 g grškega jogurta
  • 2 jajci
  • sol in mleti poper
  • 200 g mocarele

Mesna omaka:

  • 2 žlici olja
  • 1 čebula
  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička posušenega origana
  • 2 žlici paradižnikovega koncentrata
  • 1 pločevinka paradižnika v koščkih (400 g)
  • 1 lovorjev list
  • sol in mleti poper
Postopek:

Čebulo in česen olupimo ter ju ločeno drobno sesekljamo. Na štedilnik pristavimo globljo ponev, ki jo dobro segrejemo in namastimo z dvema žlicama olja. Dodamo sesekljano čebulo in jo med mešanjem pražimo na zmernem ognju, da postekleni.  V ponev dodamo mleto meso. Skupaj s čebulo ga pražimo toliko časa, da razpade na koščke in se rahlo rjavo obarva… več tukaj.

Vir in foto: Okusno.je