Imate radi toro Pavlova a se ji izogibate zaradi visoke kalorične vrednosti? Če se ji ne morete upreti, je tukaj recept z manj sladkorja in maščob. Ena porcija rahle sladice ima okoli 189 kalorij oziroma 790 kilodžulov. Po spodnjem receptu dobite osem porcij.
Za pripravo meringue potrebujete:
- 1 čajna žlička koruznega škroba
- 1 čajna žlička belega kisa
- čajne žličke vanilijevega ekstrakta
- 3 beljaki (ogreti na sobno temperaturo)
- 75 g rjavega sladkorja
- 50 g sladkorja v prahu
Za pripravo kreme potrebujete:
- 100 ml smetane za stepanje
- 200 g grškega jogurta (2% mlečne maščobe)
- 85 g kisle smetane (ali crème fraîche)
- 2 čajni žlički rjavega sladkorja
- 350 g jagod
- 150 g malin
- 150 g borovnic
- 2 pasijonki (po želji)
- 1/8 čajne žličke sladkorja za posipanje
- nekaj metinih listov (po želji)
Postopek:
Pečico segrejemo na 150 stopinj Celzija. Nizek pekač obložimo s peki papirjem in nanj s svinčnikom na sredini zarišemo krog s premerom 20 centimetrov. Papir obrnemo. Nato se lotimo priprave osnove iz beljakov osnove (meringue)… več tukaj.
Vir in slika: Okusno.je