Lahki biskvit z mandarinami in lahko smetano

ByAna Koren

11. septembra, 2022

Lahki biskvit z mandarinami in lahko smetano

Okusen recept je sestavljen za vse, ki uživate v pecivu, a pazite na vnos maščob. Biskvit, ki ga boste pripravljali 10 in pekli 20 minut ima namreč nizko vsebnost maščob. Iz navedenih sestavin boste dobili osem kosov.

Kaj potrebujete:

  • maslo ali olje, za pekač
  • 50 g navadne moke
  • 3 žlice koruzne moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 4 jajca
  • 175 g sladkorja v prahu

Za nadev:

  • 295 g pločevinko mandarin, odcejenih
  • 200 g smetane za stepanje z nizko vsebnostjo maščobe
  • sladkor v prahu, za posipanje

Postopek:

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija, ventilatorsko na 160. Namastite in nato obložite dno in stranice pekačev torte (potrebujete dva). Moko in pecilni prašek presejte skupaj.

Z električnim stepalnikom stepite beljake v trd sneg, natopostopoma vmešajte sladkor. Rumenjake stepite in jih vmešajte v sneg iz beljakov. Z lopatko previdno vmešajte suhe sestavine, nato zmes z žlico nadevajte v pekača in poravnajte vrhove.

Pecite 18-20 minut, dokler ne naraste in je svetlo zlate barve in nabodalo, zabodeno v sredino, pride ven čisto. 10 minut ohlajajte v pekačih, nato biskvita previdno odstranite in pustite, da se popolnoma ohladita.

Zmešajte mandarine in stepeno lahko smetano. Eno pecivo naložite z mešanico mandarin in smetane, pokrijte z drugim biskvitom, potresite s sladkorjem v prahu in postrezite. Najbolje je pojesti na dan, ko je narejeno.

Dober tek!

Foto: BBC