Lahki biskvit z mandarinami in lahko smetano
Okusen recept je sestavljen za vse, ki uživate v pecivu, a pazite na vnos maščob. Biskvit, ki ga boste pripravljali 10 in pekli 20 minut ima namreč nizko vsebnost maščob. Iz navedenih sestavin boste dobili osem kosov.
Kaj potrebujete:
- maslo ali olje, za pekač
- 50 g navadne moke
- 3 žlice koruzne moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 4 jajca
- 175 g sladkorja v prahu
Za nadev:
- 295 g pločevinko mandarin, odcejenih
- 200 g smetane za stepanje z nizko vsebnostjo maščobe
- sladkor v prahu, za posipanje
Postopek:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija, ventilatorsko na 160. Namastite in nato obložite dno in stranice pekačev torte (potrebujete dva). Moko in pecilni prašek presejte skupaj.
Z električnim stepalnikom stepite beljake v trd sneg, natopostopoma vmešajte sladkor. Rumenjake stepite in jih vmešajte v sneg iz beljakov. Z lopatko previdno vmešajte suhe sestavine, nato zmes z žlico nadevajte v pekača in poravnajte vrhove.
Pecite 18-20 minut, dokler ne naraste in je svetlo zlate barve in nabodalo, zabodeno v sredino, pride ven čisto. 10 minut ohlajajte v pekačih, nato biskvita previdno odstranite in pustite, da se popolnoma ohladita.
Zmešajte mandarine in stepeno lahko smetano. Eno pecivo naložite z mešanico mandarin in smetane, pokrijte z drugim biskvitom, potresite s sladkorjem v prahu in postrezite. Najbolje je pojesti na dan, ko je narejeno.
Dober tek!
Foto: BBC