Lahko a nasitno: Hrustljava solata z lososom

ByAna Koren

29. avgusta, 2023

Lahko a nasitno: Hrustljava solata z lososom

Iščete lahko, a izjemno okusno kosilo ali večerjo? Predstavljamo vam popolno rešitev – hrustljava solata z lososom, ki bo zagotovo osvojila vaše brbončice. To lahka poletna jed je hitro pripravljena in nudi čudovito kombinacijo svežih okusov.

Vsaka porcija te čudovite solate je bogata z okusom in hranili:

  • Energijska vrednost: 696 kcal
  • Beljakovine: 48 g
  • Ogljikovi hidrati: 18 g (sladkorji: 6 g)
  • Maščobe: 46 g (nasičene maščobe: 8 g)
  • Vlaknine: 12 g
  • Sol: 0,3 g

Najboljša stvar? Priprava je hitra, saj vam bo vzela manj kot 30 minut, čas kuhanja pa znaša od 10 do 30 minut, odvisno od vaših želja.

Sestavine, ki jih potrebujete za 4 porcije:

  • 1 čebulica komarčka, narezana na tanke rezine,
  • 8 špargljev, pripravljenih in narezanih,
  • 8 redkev, narezanih na tanke rezine,
  • 4 fileji lososa (približno 180g), začinjeni in povaljani v moki,
  • 30 g navadne moke za posip,
  • 1 žlica oljčnega olja,
  • 250 g brokolija z mehkimi stebli,
  • 250 g stročjega fižola, narezanega,
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja,
  • 200 g zamrznjenega graha,
  • Sol in sveže mlet črni poper.

Preliv:

  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja,
  • 1 žlička dijonske gorčice,
  • Sok 1 limone,
  • 2 žlici grobo sesekljanega kopra.

Navodila za pripravo:

  1. Najprej namočite koromač, šparglje in redkvice v skledo s hladno vodo, obogateno s kockami ledu, za približno 10 minut, da postanejo hrustljavi in osvežujoči.
  2. Fileje lososa obložite s soljo, poprom in potresite z moko. Na segretem oljčnem olju hrustljavo pecite lososa, približno 7-8 minut na vsaki strani, dokler ne postane hrustljav.
  3. V večji ponvi pripravite brokoli in stročji fižol z dodatkom ekstra deviškega oljčnega olja ter začinite s soljo in poprom. Ko se zelenjava skuha, ji dodajte zamrznjen grah in odstavite s pečice.
  4. Medtem, ko losos počiva, pripravite preliv z mešanjem oljčnega olja, dijonske gorčice, soka limone in sesekljanega kopra.
  5. Odcedite namočeno zelenjavo in jo dodajte k prelivu v ponvi. Dobro premešajte ter začinite s soljo in poprom po okusu.
  6. Toplo solato razporedite na krožnike za serviranje in na vsako porcijo položite hrustljavo pečenega lososa.

Dober tek!

vir Foto: Pixabay (fotografija je simbolna) Portal24