Lahko Robert Pattinson reši kratke cargo hlače?

Robert Pattinson sebe ne vidi kot modno figuro. Kljub temu se njegove odločitve glede oblačenja še vedno pojavljajo na naslovnicah časopisov. Naj gre za prevelike obleke, ki jih je nosil za promocijo filma Batman, ali za kombinacijo usnja in rdečega žameta na premieri filma Harry Potter in ognjeni kelih leta 2005. Zdi se, da najstniškemu zvezdniku, ki se je prelevil v samosvojega igralca, ni preveč mar za to kaj nosi. Zato njegova odločitev, da za na sprehod obleče kratke cargo hlače, ni presenečenje.

Ko se je Pattinson s svojim dekletom Suki Waterhouse sprehajal po New Yorku, je bil Pattinsonov videz v celoti na ogled mimoidočim. Svetle hlače so mu segale do kolen. Na vsaki strani so imele dovolj žepov, da bi vanje lahko spravili vse izvode Somraka. Dajale so vtis značilne preprostosti, zaradi katere so kratke hlače postale eden najbolj kontroverznih kosov oblačil v zadnjem času. Poleg crocsov in kavbojk z nizkim pasom seveda.

Začetki nošenja

Zakaj so takšne kratke hlače tako osovražene?

Prvič so postale priljubljene v 80. letih. Svoj razcvet pa so doživele nekoliko kasneje, od sredine 90. let do začetka 2000-ih. Vendar je začetek novega desetletja naznanil tudi njihov prezgodnji konec. Leta 2010 so postale tarča šal, saj so bile takrat označene kot grde. Posmehovali so se jim povsod, od člankov do skečev v oddaji Saturday Night Live. Od takrat je bila že sama prisotnost kratkih cargo hlač glavna tema priložnostnih pogovorov.

Toda trendi ne pomenijo nič, če imate svoj lasten občutek za modo. Adam Sandler, začetnik nedolžnega uličnega sloga, igralec, znan po svojih prevelikih majicah in prostornih hlačah, pogosto nosi prav takšne kratke hlače. Sandler je s ti. “grdimi” oblačili postal nekakšen modni idol generacije Z.

Lani je komik prehitel celo Harryja Stylesa in Lizzo, ki sta bila na vrhu seznamov iskalcev sloga slavnih osebnosti. Vogue je za njegovo posebno estetiko celo ljubkovalno skoval izraz “schlub look”, ki je postal simbol udobnega oblačenja v času pandemije.

V času, ko se moška oblačila širijo in postajajo bolj vključujoča v smislu možnosti izražanja spola z netradicionalnimi vzorci, stilisti vedno bolj zagovarjajo nekoč zapostavljena oblačila.

To velja tudi za Pattinsona, ki se ne more izogniti statusu modnega “morilca”, pa naj se še tako trudi. Tako kot Sandler je tudi njegova ulični videz pogosto prevelik in zgrbančen. Ko Pattinson nosi slabo prilegajoče se hlače kaki ali kratke cargo hlače, s tem okolici in javnosti pošilja pomembno sporočilo.

Da bi se naučili kolektivnega prezira, moramo morda le sprejeti kratke cargo hlače takšne, kot so. Ti šotorski spodnji deli oblačičl so namenjeni zgolj lahkotnosti in udobju.

Vir slik: Hey Alma

Komentar: