Lastnica erotične trgovine pove: jaz sem si audija z desetletnim delom zaslužila, za Marto Kos pa vsi vemo kako ga je dobila, je teaser naslov s katerim nas avtor knjige Nevarna razmerja slečene Slovenije Bojan Požar povabi k branju osmega poglavja.

“Ta knjiga je prozni prikaz dogodkov in oseb ter nepopoln zapis slovenske medijske scene, ki temelji na javno dostopnih virih. Nekateri dogodki so prikazani v celoti, ali pa so domnevni oziroma strnjeni.”

Bojan Požar
8.

– Na Pop TV se je ponujala kot možna voditeljica oddaje 24 ur, pa Tomaž Perovič in kompanija nekako niso hoteli ugrizniti v njeno vabo, na TV Slovenija pa je lobirala za eno izmed pomembnejših uredniških mest. Toda prihajala je iz politike in večina na politike alergičnih novinarjev je bila avtomatično proti že ob sami omembi njenega imena, kaj šele priimka. In tako se je znašla na Čukovi zbornici, kjer pa je iz tiskovne predstavnice samo v nekaj mesecih poskočila na podpredsedniško mesto, kljub temu da so ob njenem imenovanju nekateri znani menedžerji nejeverno zmajevali z glavo, prislužila pa si je tudi dokaj simpatičen vzdevek “Joškova muza”.

V vlogi podpredsednice je vzbudila zanimanje kot vodja kar 140-članske gospodarske delegacije, ki se je iz Slovenije napotila iskati donosne posle v Albanijo, kar pa so nekateri mediji z urednikom Slovenskih novic Marjanom Bauerjem na čelu skritizirali in izsmejali, toda večno samozavestne Marte Kos, zaljubljene v elegantne ženske klobučke, to ni pretirano motilo. Bolj so bili zmedeni tisti, ki so po koncu lanskega poletja v mariborskem Večeru prebrali njen prispevek, v katerem se je v presenetljivo skrajno konzervativnem tonu spustila v obračunavanje z ženskimi minikrili in dekolteji. Zapisala je, da ti “samo dekoncentrirajo moške“, kar je čudno, saj naj bi prispevek nastal takoj zatem, ko se je vrnila s študijskega obiska v Združenih državah Amerike.

Aaron Marko (zanj bi sloviti ameriški igralec George Segal kot namišljeni televizijski urednik in založnik revije Hutch Jack Gallo v komični serijski uspešnici Pa me ujemi!, ki jo lahko dnevno gledamo na Kanalu A, verjetno dejal, da nikoli ne smeš zaupati človeku, ki ima namesto priimka še eno ime) se je zaradi novopečene ljubezni razšel z ženo in ji zapustil večjo stanovanjsko hišo v Ljubljani. Veliko se posveča igranju golfa v prestižnem klubu Arboretum, razdaljo med Ljubljano in Münchnom pa včasih premaguje tudi s harleyjem, ki si ga je menda kupil predvsem zaradi tega, ker naj bi si ga želel že od otroštva, zdaj pa si ga je lahko še privoščil.

Ni pa mogoče reči, da lepih reči ne privošči tudi drugim. Za rojstni dan je neznansko bogato obdaril tudi Marto Kos, z nič manj kot… več tukaj.

Če ste zamudili sedmo poglavje si ga preberite tukaj.

Foto: Zajem zaslona