Lazanja z unikatnim pristopom: Vse v eni ponvi!
Lazanja je priljubljena jed vseh generacij, tokrat pa je pripravljena na poseben način, ki vas bo zagotovo navdušil. Ta enostaven recept vključuje eno ponev, v kateri boste pripravili in spekli vse sestavine, kar vam bo prihranilo veliko časa in umazane posode.
Sestavine (za 6 porcij):
- 6 rezin slanine, narezanih na koščke,
- 1 čebula, sesekljana,
- 3 narezana korenja,
- 230 g mlete govedine,
- 230 g mlete svinjine,
- Sol, po okusu,
- Poper, po okusu,
- 700 g paradižnikove in bazilike omake,
- 120 ml rdečega vina (lahko ga nadomestite z osnovo ali vodo),
- 100 g kremnega sira,
- 120 g testa za lazanjo (ki ga ni treba kuhati),
- 200 g sveže mocarele,
- parmezan po okusu.
Priprava:
- Dušimo: Najprej, segrejemo pečico na 180 stopinj. V veliki ponvi prepražimo slanino, da postane hrustljava. Nato dodamo sesekljano čebulo in narezana korenja ter pražimo 5 minut, da se zelenjava zmehča. Dodamo mleto meso, sol in poper ter pražimo toliko časa, da meso ni več rožnato. Odstranimo odvečno maščobo.
- Dušimo še naprej: Mesu, dodamo paradižnikovo omako in rdeče vino ter dušimo na zmernem ognju približno 10 minut. Nato vmešamo kremni sir in mešamo, dokler se popolnoma stopi.
- Zmešajte: Vsak kos testa za lazanjo razrežite na 3 ali 4 dele. Nato jih vmešate v mesno zmes, da so povsem prekriti z omako. Kose testa razporedite tako, da ležijo ravno v pekaču.
- Pečemo: Med in pod testo položite nekaj kosov mocarele, preostale koščke pa položite na vrh. Pecite 25 minut. Če želite bolj zapečen sir, pečico povečajte na 220 stopinj in pecite še dodatnih 10 minut.
- Postrezite: Lazanjo pustite počivati 5 do 10 minut, nato jo potresite s parmezanom.
Hranilna vrednost (na porcijo):
- Kalorije: 346 kcal.
- Beljakovine: 16,8 g.
- Maščobe: 17,6 g.
- Ogljikovi hidrati: 13 g.
S to edinstveno različico lazanje boste presenetili svoje družinske člane in goste ter si prihranili nepotrebno pomivanje posode. Uživajte v okusnem obroku!
Lazanja, priljubljena jed vseh generacij, je tokrat pripravljena na poseben način, ki bo zagotovo navdušil vaše brbončice. Ta enostaven recept vključuje eno ponev, v kateri boste pripravili in spekli vse sestavine, kar vam bo prihranilo veliko časa in umazane posode.
Sestavine (za 6 porcij):
- 6 rezin slanine, narezanih na koščke,
- 1 čebula, sesekljana,
- 3 narezana korenja,
- 230 g mlete govedine,
- 230 g mlete svinjine,
- Sol, po okusu,
- Poper, po okusu,
- 700 g paradižnikove in bazilike omake,
- 120 ml rdečega vina (lahko ga nadomestite z osnovo ali vodo),
- 100 g kremnega sira,
- 120 g testa za lazanjo (ki ga ni treba kuhati),
- 200 g sveže mocarele,
- Parmezan, po okusu.
Priprava:
- Dušimo: Najprej segrejemo pečico na 180 stopinj. V veliki ponvi prepražimo slanino, da postane hrustljava. Nato dodamo sesekljano čebulo in narezana korenja ter pražimo 5 minut, da se zelenjava zmehča. Dodamo mleto meso, sol in poper ter pražimo toliko časa, da meso ni več rožnato. Odstranimo odvečno maščobo.
- Dušimo še naprej: Mesu dodamo paradižnikovo omako in rdeče vino ter dušimo na zmernem ognju približno 10 minut. Nato vmešamo kremni sir in mešamo, dokler se popolnoma stopi.
- Zmešajte: Vsak kos testa za lazanjo razrežite na 3 ali 4 dele. Nato jih vmešate v mesno zmes, da so povsem prekriti z omako. Kose testa razporedite tako, da ležijo ravno v pekaču.
- Pečemo: Med in pod testo položite nekaj kosov mocarele, preostale koščke pa položite na vrh. Pecite 25 minut. Če želite bolj zapečen sir, pečico povečajte na 220 stopinj in pecite še dodatnih 10 minut.
- Postrezite: Lazanjo pustite počivati 5 do 10 minut, nato jo potresite s parmezanom.
Hranilna vrednost (na porcijo):
- Kalorije: 346 kcal.
- Beljakovine: 16,8 g.
- Maščobe: 17,6 g.
- Ogljikovi hidrati: 13 g.
S to edinstveno različico lazanje boste presenetili svoje družinske člane in goste ter si prihranili nepotrebno pomivanje posode. Uživajte v okusnem obroku!