Legendarni Renault 4 se vrača kot električni SUV!

ByAna Koren

19. septembra, 2023

Legendarni Renault 4 se vrača kot električni SUV!

Renault se pripravlja na ponovno uvedbo legendarnega modela R4, tokrat kot električni SUV. Prihajajoči Renault 4 bo sledil novemu Renaultu 5 in naj bi bil predstavljen leta 2025. V preteklosti je bil R4 izjemno priljubljen med generacijo 70-ih in 80-ih let, saj je bil praktičen, enostaven za popravilo in idealen za potovanja po Evropi. Renault se z novim modelom zanaša na retro občutke in pričakuje, da bo pritegnil tudi sedanje generacije.

Prikazana študija Renault 4EVER Trophy razkriva nekaj ključnih podrobnosti o prihajajočem vozilu. Bo popolnoma električni SUV segmenta B in bo dolgoročno nadomestil trenutna modela Clio in Captur. Ima dolžino 4,16 metra, širino 1,95 metra in medosno razdaljo 2,57 metra. Videz novega Renaulta 4 je sodoben, vendar ohranja nekatere klasične elemente, kot so luči spredaj in zadaj, ki spominjajo na original, in posebej oblikovano tretje stransko okno.

Za večjo učinkovitost na prostem ima vozilo masivne ščitnike, dvignjeno konstrukcijo, velike pristopne kote in pnevmatike 255/55 R 19. Vsako kolo je opremljeno z vidnim kompresorjem, ki ga je mogoče upravljati iz notranjosti vozila in prilagoditi tlak v pnevmatikah glede na teren. Poganja ga sinhronski motor s 100 kW/136 KM, ki črpa energijo iz 42 kWh litij-ionske baterije.

Prihajajoči Renault 4 bo proizveden v proizvodnem centru za električna vozila ElectriCity v severni Franciji. Cena vozila še ni bila razkrita, vendar se pričakuje, da bo malo višja od cene Renaulta 5, ki se začne pri 25.000 evrih.

vir Foto: Renault Portal24