Legendarni sir Michael Caine pri 90-ih letih oznanil upokojitev

Legendarni britanski igralec, Sir Michael Caine, je po izidu svojega zadnjega filma “The Great Escaper”, v katerem je igral ob nedavno preminuli Glendi Jackson oznanil svojo upokojitev iz igralstva. Caine, stara filmska legenda, ki je praznoval svoj 90. rojstni dan, je svojo kariero zaključil z vlogo Bernieja Jordana, resničnega veterana druge svetovne vojne.

V intervjuju za BBC Radio 4, Caine razkriva, da je že večkrat premišljeval o upokojitvi, vendar se je vedno znova vrnil na filmska platna. Vendar pa je tokrat trdno odločen, da se poslovi. “Vedno govorim, da se bom upokojil. Zdaj sem,” je dejal Caine. Kljub svoji bogati karieri in številnim izjemnim vlogam, Caine meni, da je čas, da zaključi svojo pot, saj, kot pravi, vlog za 90-letne moške ni veliko.

Svojo odločitev delno utemeljuje z dejstvom, da bi v prihodnje verjetno dobil manjše vloge. “Edini deli, ki jih lahko zdaj dobim, so 90-letni moški. Ali morda 85,” je dejal. Kljub temu se zdi, da je Caine svojo odločitev sprejel s humorjem in samozavestjo.

Nepozabne vloge

V svoji dolgi in plodni karieri je Sir Michael Caine ustvaril številne nepozabne vloge v filmih, kot so “Harry Brown”, “Educating Rita”, “The Italian Job” in “Hannah and Her Sisters”. V zadnjem filmu “The Great Escaper”, recenzenti pohvalijo njegovo “okrutno srce parajočo predstavo”.

O svoji zadnji vlogi in upokojitvi je igralec razmišljal z veliko mero introspekcije, pri čemer je razmišljal o pomembnosti vlog, ki bi mu lahko bile ponujene v prihodnje. “Pravzaprav so mi poslali scenarij, pogledal sem ga. Nato pa sem naredil nekaj, česar še nikoli nisem. Preštel sem, koliko strani imam, v primerjavi s številom strani v scenariju,” je razložil Caine o svoji odločitvi.

Igralec, ki je znan po svoji karizmi in izjemni prisotnosti na platnu, je tudi odkrito spregovoril o svojih političnih pogledih in dolgoletnem sodelovanju z Glendo Jackson, ki je bila tudi priznana laburistična političarka.

Poleg svoje filmske kariere, Caine načrtuje izdajo romana, trilerja z naslovom “Smrtonosna igra”. Čeprav se umika iz sveta filma, Sir Michael Caine ostaja aktivni in vitalni umetnik. Caine se kljub svojim 90 letom še vedno strastno posveča umetnosti in kreativnosti.

vir Foto: wikimedia/Manfred Werner / Tsui

Portal24