Ličenje po 60 letu? Vedno, včasih ali nikoli?

Ličila [Foto; Freepik]

Ličenje po 60 letu? Vedno, včasih ali nikoli?

Vstop v tretje življenjsko obdobje prinaša številne spremembe, tako fizične kot čustvene. Ena izmed tem, ki pogosto pride na dan, je vprašanje ličenja pri starejših ženskah. Ali je ličenje po 60. letu primerno? Naj bo to del vsakodnevne rutine ali le ob posebnih priložnostih? Ali pa je morda čas, da popolnoma opustimo ličila? Mnenja so deljena, vendar je ključnega pomena, da vsaka ženska najde tisto, kar najbolj ustreza njenemu počutju in življenjskemu slogu.

Vedno: Samozavest in osebni izraz

Ličenje je lahko izjemno močno orodje za samozavest in osebni izraz. Mnoge ženske se počutijo bolj samozavestne, ko so naličene, saj jim ličila omogočajo, da poudarijo svoje najlepše poteze in zakrijejo morebitne nepravilnosti. Poleg tega je ličenje lahko umetniška oblika, način, kako izraziti svojo kreativnost in edinstvenost.

Pri ličenju po 60. letu je pomembno, da se osredotočimo na hidracijo kože, saj s starostjo koža izgublja vlago in elastičnost. Kakovostna podlaga in vlažilna krema lahko naredita čudeže. Tudi izbira pravega korektorja in rdečila je pomembna, saj lahko pravilna uporaba teh izdelkov osveži videz in doda obrazu živahnost.

Poleg tega lahko ličenje vključuje tudi nego obrvi, ki lahko s starostjo postanejo redkejše in svetlejše. S pravilno oblikovanimi in obarvanimi obrvmi lahko obraz dobi mladosten in urejen videz. Enako velja za trepalnice; maskara ali celo umetne trepalnice lahko odprejo oči in ustvarijo bolj živahen videz.

Včasih: Priložnostni utrinki lepote… več na Senior24

Portal24; Foto: Freepik