V vročih poletnih dneh se marsikdaj sprašujemo, kaj jesti. Predvsem pa se pogosto vprašamo kaj skuhati, da bo jed za želodec lahkotna in nas v kuhinji ne bo zadržala predolgo, saj sonce kar vabi, da se mu pridružimo.
Naš današnji predlog za lahkotno kosilce je: prava italijanska rižota, ki mora biti kremasta. Da to dosežemo, moramo najprej izbrati pravi riž, nato pa ga moramo tudi pravilno pripraviti. Če boste receptu, ki ga prilagamo sledili, boste nad rezultatom zagotovo navdušeni. Rižota bo ravno prav kremasta, limonina lupinica in meta bosta s svežino okus rižote dvignili.
Sestavine:
- 2 šalotki
- 1 steblo zelene
- 1 žlica olivnega olja
- 60g masla
- 300g riža za rižoto (carnaroli, vialone, arborio, sant andrea)
- 1 l čiste zelenjavne jušne osnove
- lupinica in sok polovice limone
- 2 vejici sveže mete
- 1 rumenjak
- 4 žlice naribanega parmezana
- 60 ml sladke smetane
- beli poper po okusu
- sol po okusu
- nariban parmezan in metini listki za dekoracijo