Ljubljana: Zaradi neustrezne podlage se WTA turnir seli v Tivoli

ByAna Koren

11. septembra, 2023 ,
Tenis [Foto: Pexels]

Ljubljana: Zaradi neustrezne podlage se WTA turnir seli v Tivoli

Organizatorji WTA turnirja serije 125 v Ljubljani so se soočili z nepričakovanim izzivom, saj se je na osrednjem igrišču pojavila težava s premehko podlago. Prvi igralki dneva, Anna Karolina Schmiedlova in Nigina Abduraimova, sta izrazili nezadovoljstvo zaradi neustrezne priprave igrišča, kar je privedlo do odločitve, da se vsi dvoboji začasno preselijo v Teniški center Tivoli, oddaljen približno kilometer stran.

Ta odločitev je bila sprejeta tudi zaradi spremembe lokacije turnirja. Kongresni trg, prvotno prizorišče dogodka, je bil nadomeščen s Trgom republike, vendar se približno petdeset ton peska pred parlamentom ni utrdilo, kar je povzročilo težave na igrišču. Podlaga je popustila in nastajale so nevarne luknje, ki bi lahko povzročile poškodbe.

“Na osrednjem igrišču sta prvi dvoboj dneva začeli prva nosilka, Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova in Uzbekistanka Nigina Abduraimova. Pri rezultatu 3:0 za Abduraimovo so se odgovorni po posvetu z igralkami in sodnikom na stolu odločili, da igrišče za zdaj ni dovolj dobro pripravljeno za igranje,” so sporočili s strani Tenis Slovenija.

Vstopnina za ogled tekem na centralnem igrišču Mime Jaušovec na Trgu republike znaša 10 evrov, medtem ko v Tivoliju ni vstopnine.

Tekme prestavljene v Tivoli

Direktor turnirja Gregor Krušič je pojasnil odločitev: “Zaradi prekratke ‘časovne determinante’, ki je bila prekratka, da bi utrdili igrišče do te mere, da bi se tekmovanje lahko začelo. Zato smo prestavili vse tekme v park Tivoli, v tem trenutku pa igrišče utrjujemo in delamo na njem, da bi tja lahko vrnili dogajanje. Popoldne ga bomo že testirali, potem pa bomo videli, kakšna bo situacija. Upamo, da bo luč zelena.”

Poudaril je, da dodatnih stroškov zaradi tega ne bo, navaja STA. Glavni cilj je zagotoviti, da se dogodek izvede tudi na osrednjem igrišču: “Gre samo za to, da želimo dogodek izvesti tudi na osrednjem igrišču. Če se to dan ali dva ne zgodi, ne izgubljamo ničesar. Tekme v drugi polovici so tiste, ki so bolje obiskane, pomembnejše, bolj gledane. S tem ni nikakršne izgube ali negativnega stanja.”

Foto: Pexels

Portal24