London: Cesto pred ruskim veleposlaništvom pobarvali v barve ukrajinske zastave

ByAna Koren

24. februarja, 2023 ,

Velika Britanija: Led By Donkeys cesto pred ruskim veleposlaništvom pobarvali v barve ukrajinske zastave

Po tem, ko so protestniki cesto pred ruskim veleposlaništvom v Londonu pobarvali z barvami ukrajinske zastave, so aretirali štiri osebe.

“Led By Donkeys” so pred prvo obletnico vojne v Ukrajini ulico v Kensingtonu pobarvali z rumeno in modro barvo.

Skupina je dejala, da želi ruskega predsednika spomniti na “pravico Ukrajine do samoodločbe”. Tamkajšnja policija je sporočila, da so v priporu trije moški in ženska.

Led By Donkeys so kot skupina proti brexitu začeli delovati leta 2018. Povedali so, da so na vzhodno vozišče ceste Bayswater Road zlili 170 litrov rumene barve, podobno količino modre barve so zlili na zahodno stran, pri čemer je tekoči promet barvo nato razvozil po cesti.

Skupina je protest pojasnila na Twitterju: “Jutri je prva obletnica Putinove imperialistične invazije na Ukrajino, neodvisno državo in ljudstvo z vso pravico do samoodločbe.

Obstoj ogromne ukrajinske zastave pred njegovim veleposlaništvom v Londonu ga bo spomnil na to.”

Vir Foto: Twitter LedByDonkeys

Ne spreglejte…

Leto vojne v Ukrajini: Budanov je začetek invazije napovedal točno. Zdaj pravi: Konec pomladi pride prelomnica

Vodja ukrajinske vojaške obveščevalne službe (GUR), 37-letni Kirilo Budanov, je za ukrajinski Forbes dal veliki intervju, v intervjuju je povzel leto vojne. Budanov je pred kratkim za ukrajinske in mednarodne medije dal več deset intervjujev… več tukaj.