Losos s pestom in obilo pečenega paradižnika
Za vse ljubitelje rib imamo danes odličen recept za pripravo lososa s pestom in razpokanimi paradižniki. Pridružite se nam v kulinarični avanturi!
- Čas priprave: 7 do 10 minut
- Čas kuhanja: 7 do 11 minut
- Za: 4 osebe
Sestavine:
- 460 gramov češnjevih ali grozdnih paradižnikov (približno 3 skodelice),
- 1 srednja šalotka,
- 4 fileti lososa s kožo (vsak tehta približno 170 gramov),
- 1,5 čajne žličke soli,
- 0,5 čajne žličke sveže mletega črnega popra,
- 4 žlice oljčnega olja,
- 0,25 skodelice bazilikinega pesta (kupljenega v trgovini ali domače priprave).
Navodila za pripravo:
- Razpolovite 453,59 gramov češnjevih ali grozdnih paradižnikov. Narežite šalotko. Fileje lososa osušite s papirnatimi brisačami in jih začinite z 1 čajno žličko košer soli ter 0,25 čajne žličke črnega popra.
- V veliki ponvi segrejte 2 žlici oljčnega olja na srednje močnem ognju. Ko olje zablešči, dodajte losos s kožo navzgor. Pražite do zlato rjave barve (približno 4 minute).
- Lososa preložite na krožnik. V ponev dodajte preostali oljčno olje, paradižnik in šalotko. Dodajte preostalo sol in poper. Mešajte in kuhajte 1 do 2 minuti, da paradižniki rahlo počijo.
- Ogenj zmanjšajte in vrnite lososa v ponev. Premažite ga s pestom in kuhajte pokrito 2 do 5 minut. Če želite preveriti pečenost, naj termometer v sredini fileta pokaže med 48,9 °C (za srednje pečeno) in 57,8 °C (za bolj pečeno).
Uživajte v izjemno aromatičnem in sočnem obroku!
Ne spreglejte
Dober tek!
vir Foto: Freepik (fotografija je simbolna) Portal24