Lovro Kos z zmago v Lake Placidu do prve posamične lovorike

V spektakularnem dogajanju na tekmah svetovnega pokala v smučarskih skokih v Lake Placidu je slovenski skakalec Lovro Kos pokazal izjemno formo in dosegel svojo prvo posamično zmago v svetovnem pokalu. Ta uspeh je prišel dan po tem, ko je prvič zmagal v kvalifikacijski tekmi, kar poudarja njegovo trenutno izjemno stanje pripravljenosti.

V napetem finalu je Kos pridobil pet mest in z minimalno prednostjo 0,8 točke zmagal pred Japoncem Rjojujem Kobajašijem, medtem ko je bil Norvežan Marius Lindvik tesno za njima na tretjem mestu z zaostankom 1,1 točke. Pred finalom je bil v vodstvu Avstrijec Stefan Kraft, a so bile razlike med tekmovalci zelo majhne, z najboljšo deseterico razvrščeno znotraj 12 točk.

Za Kosa je to četrta zmaga v svetovnem pokalu, pri čemer je zanimivo, da je zmagal v štirih različnih disciplinah. Njegove prejšnje zmage vključujejo ekipno tekmo dvojic v Wisli, ekipno tekmo v Zakopanem in mešano ekipno tekmo v Oslu. V finalu, kjer so bile razmere zahtevne, je Kos skočil 125 metrov in se tako prebil na vrh. Tekmeci, vključno z avstrijskima skakalcema Clemensom Aignerjem in Stefanom Kraftom, so imeli težave, pri čemer je Aigner padel na 22. mesto, Kraft pa na 24.

Edini drugi Slovenec, ki je osvojil točke, je bil Domen Prevc na 19. mestu. Timi Zajc, ki je bil v poskusni seriji obetaven z 11. izidom, v prvi seriji pa ni uspel ponoviti uspeha in je končal na 39. mestu. Maksim Bartolj in Žak Mogel sta tekmovanje zaključila brez uvrstitve v finale.

Lovro Kos bo imel priložnost za nadaljevanje svojega uspeha v tekmah dvojic, ki bo na sporedu ob 23.00. Njegova nedavna zmaga ne le poudarja njegovo izjemno formo, temveč tudi prispeva k slovenskim uspehom v svetovnem pokalu v smučarskih skokih.

[MMC RTV SLO]

Foto: Zajem zaslona/24ur; Portal24