Luka Dončić je odigral najslabšo tekmo sezone

ByA.K.

2. novembra, 2023 ,
luka_doncic_FOTO_Instagram-1

Luka Dončić je odigral najslabšo tekmo sezone

V napetem obračunu v Ligi NBA so Dallas Mavericks uspeli zadržati neporažen niz tudi po četrti tekmi letošnje sezone, kljub temu pa je bil glavni zvezdnik Luka Dončić daleč od svoje običajne forme.

Mavericksi so premagali Chicago Bulls s končnim izidom 114:105, a je bila razlika v primerjavi s prejšnjimi tremi zmagami zelo opazna. Na tekmi, ki je potekala v četrtek zvečer, je Dončić izpadel manj dominanten kot običajno.

Veliki Slovenec je sezono začel s spektakularnimi statistikami. Slednje so vključevale neverjetno povprečje 39 točk, 11,7 skokov in 9,7 asistenc na tekmo v mesecu oktobru. V eni izmed tekem je celo dosegel 49 točk. Vendar pa se je na tej tekmi njegova ofenziva znatno zmanjšala.

Dončić je dosegel le 18 točk, kar je za njegove standarde precej skromno. Njegova strelska forma je bila daleč od optimalne. Zadel je namreč le eno od osmih trojk in le 5 od skupno 16 metov. Kljub temu je prispeval tudi sedem skokov in deset asistenc, vendar pa je imel šest izgubljenih žog. Presenetljivo je bilo, da se je izkazalo, da je bila Dončićeva manj dominantna igra za Dallas dobra novica, saj so njegovi soigralci dokazali, da lahko zmagujejo tudi brez njegovega bleščečega prispevka.

Ofenzivno breme sta prevzela Grant Williams, ki je dosegel 25 točk ob visoki natančnosti pri metu (7/9 za trojko), ter Tim Hardaway Jr., ki je prispeval 24 košev. Dobro igro je pokazal tudi Derrick Jones Jr. s 17 točkami. Na strani Chicaga sta bila najboljša Nikola Vučević s 21 koši in 20 skoki ter Zach Lavine s 22 točkami.

Kljub Dončićevi manjši uspešnosti na tej tekmi so Mavericksi še naprej navduševali svoje navijače z odličnimi rezultati in ostajajo neporaženi v letošnji sezoni Lige NBA.

Vir

Foto: Instagram

Portal24