Luka Dončić se je v sodnem sporu z mamo pogodil

ByAna Koren

13. decembra, 2022

Luka Dončić se je v sodnem sporu z mamo pogodil

V sodnem sporu z mamo zaradi pravic do njegove blagovne znamke se je Luka, kot kaže pogodil. Luka Dončić je bil kar nekaj mesecev v sodnem sporu s svojo mamo zaradi pravic do blagovne znamke Luka Doncic 7. Mirjam Poterbin, Lukova mama, je na željo sina pred leti ustvarila registrirano blagovno znamko v imenu igralca. Od takrat je tudi njena upraviteljica.

Po nekaj sezonah v ligi NBA je mladi Luka želel prevzeti nadzor nad lastno blagovno znamko in se zaščititi pred morebitnim vmešavanjem drugih, predvsem svoje matere. A na zahteve družbe Luka99 Mirjam Poterbin očitno ni odgovorila.

V času ustvarjanja novega logotipa, ki je med drugim tudi na njegovih značilnih športnih copatih, tega ni mogel potrditi pri USTPO (nacionalni urad, odgovoren za potrjevanje blagovnih znamk, registriranih v ZDA), zlasti zaradi prisotnosti blagovne znamke Luka Doncic7.

Ker spora ni mogel rešiti drugače, je septembra lani vložil zahtevo za izbris materine znamke iz registra urada za blagovne znamke. Po treh mesecih pravnih sporov se zdaj zdi, da je družina dosegla dogovor.

Podrobnosti dogovora niso znane

“Glede na poročilo pritožbenega sodišča za blagovne znamke, objavljeno v četrtek, je zvezdnik ekipe Dallas Mavericks Luka Dončić končal pravno bitko s svojo mamo zaradi pravic do blagovne znamke, ki uporablja njegovo ime,« so objavili na ameriškem pravnem spletnem portalu Law 360.

Podrobnosti dogovora in njegova vsebina niso znane, a vsekakor bo razrešitev dobro vplivala na Luko.

Na športni ravni bodo Mavericksi do konca sezone potrebovali 120-odstotnega Luko Dončića. Še posebej, ker se zdi, da je uspeh Dallasa v tej sezoni zelo in kar preveč odvisen od uspeha njihovega mojstra.

Vir: Slovenske novice Foto: Clutchpoints