Madonnina turneja največjih uspešnic: Več kot samo glasba

Madonnina prva turneja največjih uspešnic, “Celebration Tour”, ni le koncert, temveč “dokumentarni film o njeni obsežni karieri”, je v ekskluzivnem intervjuju za BBC povedal glasbeni vodja Stuart Price. Turneja, ki vključuje več kot 40 pesmi, obljublja celovit pogled na štiri desetletja njenega ustvarjanja. Turneja pa se ne osredotoča samo na glasbo, ampak tudi na garderobo, videoposnetke in izjave.

Po poletnem zdravstvenem preplahu, ko so jo junija našli nezavestno v stanovanju in zdravili zaradi resne bakterijske okužbe, se je Madonna vrnala močnejša kot kdajkoli. “Imela sem srečo, da sem živa,” je izjavila pevka, ki je zaradi zdravstvenih težav turnejo preložila iz julija na oktober. Premiera bo v soboto v londonski O2 Areni.

Price je oboževalce pomiril, da je 65-letna kraljica popa popolnoma okrevala: “Oseba, ki bo stopila na oder, je videti neverjetno, zveni neverjetno, deluje neverjetno.” Turneja se bo osredotočila na celotno kariero pevke, pri čemer bodo uporabljeni arhivski in studijski posnetki za pripovedovanje njene zgodbe.

Izbor pesmi je bil za ekipo velik izziv. “Ali lahko v dveh urah dobite vse? To je težko,” je priznal Price. Kljub temu obljublja, da bo vsak velik trenutek v karieri zvezdnice dobil svoj delček pozornosti na odru. Pričakuje se izvedba 25 skladb z elementi 20 dodatnih, ki se bodo pojavljale v različnih oblikah skozi predstavo.

Madonnin glasbeni vodja je še dodal, da kljub natančno načrtovani strukturi koncertov, Madonna s svojo močno osebnostjo in interakcijo z občinstvom ustvarja možnosti za variacije iz večera v večer, kar obljublja edinstveno izkušnjo na vsaki predstavi turneje.

vir Foto: Wikimedia Portal24