Mala morska deklica: Kljub kritikam hit na Disney+

ByAna Koren

12. septembra, 2023

Mala morska deklica: Kljub kritikam hit na Disney+

Kljub številnim negativnim komentarjem in “nevšečkom” na napovedniku, je animirana klasika “Mala morska deklica”, ki je letos dobila celovečerno različico s Halle Bailey v glavni vlogi, postala velik uspeh. Film, ki je v kinematografih zaslužil več kot 569 milijonov dolarjev, je na spletni strani Rotten Tomatoes prejel izjemno visoko oceno občinstva, in sicer kar 94 odstotkov.

V filmu Halle Bailey igra vlogo Ariel, mlade morske deklice, ki sanja o življenju na kopnem. Po srečanju z princem Ericom, se odloči, da bo zapustila svoj podvodni dom, da bi ga našla. Kljub temu, da je imela pomoč prijateljev, kot sta Flounder in Sebastian, je bila Arielina pot polna izzivov, vključno z njenim srečanjem z zlobno čarovnico Ursulo. Ta celovečerni film prinaša nov pogled na to klasično zgodbo, s sodobnimi vizualnimi učinki in interpretacijami znanih pesmi.

Po uspešnem prikazovanju v kinematografih je film 6. septembra prispel na pretočno platformo Disney+. V prvih petih dneh si je film ogledalo kar 16 milijonov ljudi. Slednje mu je prineslo naziv najbolj gledanega debitantskega filma na omenjenem servisu. S tem je presegel celo uspeh filma “Hocus Pocus 2” iz leta 2022.

Disney se sicer ni pohvalil s številkami “Hocus Pocus 2”, vendar je pomembno omeniti, da ta film ni bil prikazan v kinematografih, ampak je bil neposredno dostopen na Disney+. Gre za nadaljevanje filma iz leta 1993. Zapleti obeh filmov pa so skoraj enaki. Tri usmrčene čarovnice iz 17. stoletja se prebudijo v današnjem Salemu, mestu, ki je znano po svoji zgodovini lova na čarovnice.

Foto: Zajem zaslona

Portal24